Skrällen

HOCKEY

Här gör Malmös nya supernolla succédebut

JÖNKÖPING. Debut från start.

Och Markus Korhonen kunde knappast ha fått en bättre inledning i sin nya klubb.

– Att hjälpa Malmö är en stor utmaning för mig, förklarar han.

Foto: Kung Korhonen. Första matchen från start – då nollade Markus Korhonen elitseriens offensivt farligaste lag i Kinnarps Arena. ”Jag tänker göra allt för att vi ska lyckas”, säger Malmös nye målvakt.

Han fick chansen efter en skada på Rastislav Stana och tog den med besked. Under den kraftiga HV-anstormningen i matchinledningen höll han sitt lag kvar i matchen.

– Att Markus spelade så bra i början var nyckeln till segern, berömmer coachen Dave King.

Stoppade 35 skott

Han stoppade 14 skott i första perioden och 35 totalt. Framförallt snöt han Timo Vertalas dubbelchans i första och Stefan Petterssons friläge i andra.

– Jag gjorde en del bra räddningar i första och hade några svåra lägen i tredje, men totalt sett kändes det okej, förklarar Korhonen.

Segern var Malmös andra raka mot serieledande HV 71, och dessutom har man nollat elitseriens offensivt skickligaste lag. Trots det ligger man fast förankrat i botten.

– Men jag tänker inte på tabellplaceringen utan tar en dag i taget. Jag har fått chansen att komma hit och tänker göra allt för att vi ska lyckas, förklarar Korhonen.

Men avståndet uppåt är fortfarande långt och få tror att laget kan undvika kvalserien i vår. Det är tolv poäng upp till tian Mora.

– Om vi inte kan bygga lite momentum och vinna tre, fyra matcher i rad så kommer vi inte att klara det, säger Dave King.

Men Malmö har visat att man kan slå vilket lag som helst och efter gårdagens match känns det konstigt att Kings mannar tagit så få poäng.

– Vi har gått bort oss för mycket hemma och det verkar som att vi lyfter oss mot topplagen, säger Markus Matthiasson, som gjorde tredje målet igår.

”Saknade Sverige”

Men matchhjälten var självklart Markus Korhonen. Efter tre år i Brynäs valde han att flytta hem till Finland och spel med Lukko Rauma den här säsongen. Ett beslut som han ångrade snabbt.

– Jag saknade Sverige direkt och har letat efter en chans att få komma hit igen.

Det är Malmö tacksamt för i dag.

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM