Wernblom historisk

HOCKEY

Nu är han Modos meste målskytt genom tiderna

ÖRNSKÖLDSVIK. Efter tio mållösa matcher för Magnus Wernblom fick han äntligen göra det – sitt mål nummer 258 i Modo-dressen.

Därmed är han Modos bästa målskytt genom tiderna.

– Ska bli skönt att slippa surret nu, log han snett.

Foto: Wernblom meste målskytten i Modo.

Målet gav Modo energi och av bara farten vände och vann laget med 5–3 hemma mot Färjestad.

Magnus Wernblom kom tillbaka från Skellefteå inför den här säsongen och hade högt ställda förväntningar på sig.

Som han infriade.

Efter 16 matcher hade han gjort 11 mål, totalt 257, och han var därmed jämsides i Modos målliga med lagets gamle ”järnmannen” Per Lundqvist.

Men 258:an vägrade att infinna sig.

I tio matcher slet och kämpade och försökte Wernblom.

– Ibland är både stolpar och målvakter väldigt stora, sade han och torkade svett ur pannan efter matchen.

Slog till i tredje

Han hade haft flera kanonlägen, men misslyckats. Men när Modo fick ett power play – Wernbloms specialitet – i tredje perioden, i underläge 1–2, slog han till.

Inte på det sedvanliga sättet i kampen framför kassen. Nej, han lyfte helt sonika in pucken på mål från förlängda mållinjen – och på något sätt ramlade pucken in bakom Färjestads målvakt Jonas Gustavsson.

– Skjuter man mot mål hoppas man den går in, det är ju liksom det det går ut på, sade Wernblom på frågan om det verkligen var ett ärligt menat skottförsök.

– Men visst, skottet kom ju från sämsta läget.

TT: Har du funderat mycket på rekordmålet?

– Inte så mycket, det är mest ni i media som surrat om det. Men visst är det skönt att det är gjort nu så att man slipper surret, sade Wernblom som uppvaktades på isen av Modo-ledningen och fick en stående ovation av publiken.

Gav energi

Wernbloms mål betydde alltså 2–2 tidigt i tredje perioden och gav Modo väldig energi, så mycket att laget vände och vann – till slut rätt säkert om man ser till spelet i sista perioden.

Däremot var Färjestad klart bättre i de två första, bättre i det mesta mot ett till och från väldigt stirrigt Modo som gav bort puck efter puck.

– Tycker nog att vårt 1–2-mål i slutet av andra perioden var nyckeln. Det var skönt att få med oss det när vi vet att vi sällan förlorar en sista period, sade Wernblom.

Modos 3–2-mål kom bara minuten efter Wernbloms tvåa och när Modo sedan utnyttjade ett power play – Färjestads back Andre Lakos fick fem minuter och matchstraff för en ful tackling mot huvudet på Ronald Petrovicky – var Färjestad ett slaget lag.

– Vi gjorde en bra match i två perioder, där jag tycker vi hade full kontroll. Sedan tappade vi tyvärr i sista, sade Färjestads tränare Tommy Samuelsson kort.

ARTIKELN HANDLAR OM