Vill byta ut Boork

HOCKEY

Serieettan jagar ny tränare: ”Har ingen aning om hur de resonerar”

1 av 2 | Foto: fältherren får gå Leif Boork styr Brynäs med järnhand. Nu har spelarna tröttnat, enligt uppgifter till Sportbladet.

JÖNKÖPING

Brynäs är nya serieledare, men trots succén får tränaren Leif Boork – av allt att döma – gå efter säsongen.

Sportbladet kan avslöja att Brynäs är på jakt efter en ny tränare.

– Jag har inga kommenterar till det där i dagsläget, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Brynäs är den stora överraskning så här långt och gårdagens seger mot HV 71 förde laget upp i serieledning. Senast Brynäs låg i topp – när mer än halva säsongen var spelad – var säsongen 2000-2001.

Då var det efter 30 omgångar.

Nu är det efter 41 omgångar.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag är för luttrad för att vara överraskad. I hockey kan allt hända, säger tränaren Leif Boork lugnt.

Färvandlat till topplag

Han har på mindre än två år förvandlat Brynäs från att vara ett gäng på dekis till att bli ett topplag – fullt kapabelt att slåss om SM-guldet i vår.

– Det finns en otrolig styrka i det här laget. De unga spelarna utvecklas hela tiden samtidigt som de äldre, som Tommy Sjödin och Andreas Dackell, kanske är bättre än någonsin, säger Leif Boork.

Han har gjort sig känd som en tuff fältherre under sin tid som tränare i Brynäs och spelare som inte ställt upp på hans villkor har fått sparken.

Exemplen är många. Men priset har varit högt.

Spelarna tröttnat

Enligt uppgifter till Sportbladet har flera spelare tröttnat och vägrar fortsätta i klubben nästa säsong om Leif Boork blir kvar i båset – och ledningen verkar ha lyssnat på kritiken.

Brynäs letar efter en ny tränare.

Timrås Kent Johansson och Modos Harald Lückner, som båda är kontraktslösa nästa säsong, är enligt centralt placerade källor kontaktade.

Klubben har även börjat titta på tränare utomlands.

– Boorks kontrakt går ut efter säsongen, men vi har inte börjar prata om nästa säsong ännu, det stämmer. Tids nog ska vi göra det, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv till Sportbladet.

Enligt uppgifter får inte Leif Boork nytt kontrakt, stämmer det?

– Det går så mycket rykten att jag inte ens orkar kommentera dessa. Ni får vänta.

Vill ni har kvar Boork?

– På den frågan kan jag varken svara ja eller nej just nu, eftersom vi inte kommit någonstans i diskussionerna. Vi får väl se vad som händer.

”Har ingen aning”

Leif Boork själv säger sig

inte veta någonting om framtiden.

– Jag har inte en aning om hur Brynäs resonerar och nu när det är så tätt med matcher att jag i ärlighetens namn inte ens haft tid att fundera över min situation.

Är det inte dags att ta reda på det?

– Jag är inte sådan. Det brukar alltid lösa sig. Just nu är jag fokuserad på jobbet här. Det andra får komma senare.

Så länge har de kontrakt

Se även:

ARTIKELN HANDLAR OM