Wikegård: ”Nu får jag sparken”

Djurgården till SHL.

Då måste Niklas Wikegård, 50, lämna sin post i föreningens sportråd.

”Nu får jag sparken. Och det tar jag gärna...”, skriver han på Twitter.

Wikegård.
Wikegård.

Gävlefödde Niklas Wikegård, som tidigare medgett att Leksand är hans favoritlag, hyser starka känslor för Djurgården, som han tränade 1995-98 och 2002-05.

Eftersom han även sitter med i Djurgårdens sportråd var han väldigt glad över SHL-avancemanget i går kväll.

”Härligt DIF!!!!! Alltid oavsett!!!!! Grattis Djurgården!”, skrev Wikegård på sin Twitter.

”Måste väl vara tillåtet”

Åsikterna mötte uppenbarligen kritik för lite senare skrev Wikegård:

”Sex säsonger i DIF, måste väl vara tillåtet att ha känslor för klubben ! Sluta svamla om neutralt skit hit & dit . Våga tycka om... Dessutom sitter jag i sportrådet i DIF. Men nu får jag sparken... Och det tar jag gärna...”.

Allsvenskan och kvalserien har sänts i Viasat. SHL, där Djurgården spelar nästa säsong, sänds i C More, där Niklas Wikegård jobbar som expert. Wikegård ser inga problem med det.

”Extra känslor för Djurgården”

– Herregud, vilken kväll. Jag var alldeles svettig där när Rögle började chansa framåt och tog in mål på mål. Jag tänkte att det här går ju käpprätt åt helvete, om man nu håller på Djurgården. Det där tycker jag... Alla har ju någon förening som man håller lite extra på. Jag är som sagt från Gävle och har varit i många föreningar, men jag har väldigt mycket extra känslor för Djurgården. Men varför ska det vara så hemligt? Jag är övertygad om att alla experter, kommentatorer och journalister har en klubb som man brinner lite extra för, säger Wikegård i sin videoblogg på TV4.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!