”Syns att det inte är på blodigt allvar”

Malmö slog blekt Örebro

Malmö Redhawks körde över ett blekt Örebro.

Men laget spelar ändå i hockeyallsvenskan nästa säsong.

– Det känns surt, säger tränaren Mats Lusth.

Örebro var redan klart för SHL. Det märktes. Laget kom ut blekt mot Malmö som var piskat att vinna. Daniel Viksten gav bortalaget ledningen i powerplay efter sju minuter. Innan den första perioden var slut hade Robin Alvarex ökat på till 2-0. Malmö fortsatte att ösa på och vann till slut med 4-0 mot ett Örebro som inte alls gick att känna igen.

– Vi vill gå ut och spela, men det går inte att gå ut och spela på 70-80 procent. Det syns väl att det inte är på blodigt allvar, säger Conny Strömberg till Visat.

Tränaren Kenta Johansson var inne på samma spår.

– Det var skönt att vi slapp vara med sista omgången och spela om det. Vi har gjort en fantastisk kvalserie och jag är stolt över grabbarna. Malmö var hungrigare än oss, det är inget att snacka om. I dag orkade vi inte riktigt, säger han.

”Får se vad som händer”

Om det blir Johansson som ska coacha laget i SHL är dock oklart.

– Det är inget som är klart än, vi får se vad som händer, säger han.

Trots storsegern får Malmö spela vidare i hockeyallsvenskan nästa säsong. Det blir i stället Djurgården som gör Örebro sällskap i SHL.

– Det känns alltid surt när man inte klarar av det. Men det är i dag vi missar den chansen, det är tidigare under serien. Men jag vet inte, de kanske tar upp fyra lag. Vem vet vad svenska hockeyförbundet gör, de kanske ändrar sig, säger tränaren Mats Lusth till Viasat.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN