Sagolik SHL-etta

HOCKEY

Mästaren leder serien med 18 poäng – jagar flera rekord: ”Reser land och rike runt – lyckas ändå mobilisera kraft”

4–1-kross i toppmötet och serieledning med 18 poäng.

Skellefteå AIK är det mest överlägsna laget genom tiderna.

– Det är ju helt sjukt, säger forwarden Oscar Möller, 24.

Foto: JUBEL – IGEN Skellefteå bara fortsätter att vinna och vinna i SHL. Nu leder laget serien med 18 poäng.

Det regnade och blåste på Gamla Ullevi och ett tag var det tveksamt om det över huvud taget skulle bli någon ”Julmatch”.

– Det värsta jag varit med om. Man såg ingenting och pucken fastande i vattnet. Men det blev bättre sedan och det var riktigt coolt att lira ute, säger Oscar Möller, som i andra perioden kom direkt från utvisningsbåset och satte 3–0 med en backhand.

– Riktigt bra tajming, men jag var först nervös att han (Viktor Arvidsson) skulle passa mig där. Dålig is, skjuta direkt på backhand och ha en kille i ryggen – det är inte det lättaste, men det gick ju bra till slut.

”Hylla lagets karaktär”

Frölunda vann skotten med 38–19, gästerna matchen med 4–1. Det var Skellefteås fjärde raka seger.

– Jag vill lyfta och hylla hela lagets karaktär. Vi har haft ett enormt spelschema med tre back-to-back (två matcher på lika många dagar), rest land och rike runt men lyckas ändå mobilisera kraft i dag. Jag är oerhört imponerad av laget, en stark seger mot ett jättebra Frölunda, säger tränaren Hans Wallson.

På rekordjakt

Skellefteå toppar tabellen på 75 poäng, hela 18 pinnar före tvåan Frölunda (en match mindre). Det gör laget till det mest överlägsna genom tiderna i SHL/elitserien efter 33 omgångar (se lista här ovanför). Samtidigt jagar klubben Modos (1998/99) och Färjestads olika SHL-rekord (2001/02).

– Det är ju helt sjukt. Men vi är konsekventa och alla vet hur vi ska spela. Det känns som att vi orkar och har bra bredd. Kolla hur många i vårt lag som har gjort tio mål, det är några stycken (fem). Det är ett gott tecken, säger Oscar Möller.

Någon annan förklaring?

– Ingen är mätt på framgång utan alla vill ha mer. Sedan tränar vi jäkligt hårt på is under säsong. Fan, ibland är det nästan som match på träningen, säger Möller.

ARTIKELN HANDLAR OM