"Tjejerna har växt in i kostymen"

HOCKEY

Damkronorna imponerade i helgen – storsatsar inför OS

I dag presenterades Damkronornas trupp till Woman's Nations Cup i Tyskland i januari – sista landskamperna innan OS i Sotji.

Efter seger mot både Ryssland och Tyskland i helgen ser förbundskapten Niclas Högberg med tillförsikt på framtiden.

– Tjejerna har växt in i kostymen. Om vi kan ta ytterligare ett steg till så tror jag att vi har jättebra chanser, säger han.

Foto: Kim Martin, keeper i Damkronorna.

I november totalsågades Damkronorna efter tre raka förluster i fyrnationsturneringen. Man inledde med att förlora med förkrossande 10-0 mot USA och fortsatte med 0-2 mot Finland innan laget föll med 4-3 mot Kanada trots bra spel.

Därefter har förbundskapten Niclas Högberg fått ta emot svidande kritik från före detta landslagsspelare och det har rapporterats om en spricka i landslaget.

Storspelade i helgen

Men i helgens fyrnationsturnering i Örebro syntes inte ett spår av senaste tidens turbulens. Efter två raka vinster mot Ryssland och Tyskland föll Damkronorna oturligt med 3-2 mot Finland efter förlängning.

– Vi har känt att vi har tagit små steg varje turnering. Jag tycker personligen att vi hade en tuff inledning mot USA men att vi ändå gjorde två bra matcher mot Finland och Kanada. Nu på hemmaplan i Örebro tog vi ett steg till, tjejerna har växt in i kostymen, säger förbundskapten Niclas Högberg.

"Har jättebra chanser"

I dag presenterade han truppen till Women's Nations Cup i Tyskland som spelas mellan den 3 och 6 januari. Matcherna blir de sista landskamperna innan OS i Sotji.

– Till varje gång vi träffas så gör jag inga stora förändringar, men det är fortfarande mycket som ska sitta på plats innan vi tar ut den definitiva OS-truppen, säger Högberg.

– Vi har haft jättesvårt i powerplay och måste jobba vidare på det, men vi gjorde ändå två mål i powerplay i Örebro senast. Om vi fortsätter att utvecklas och tar nästa steg i kommande turnering så tror jag att vi har jättebra chanser sedan.

Svenskorna kommer att möta Finland, Ryssland, Schweiz, Tyskland och Österrike i Women's Nations Cup.

ARTIKELN HANDLAR OM