”Leffe ser rädd ut och försöker ta tag i mig”

Kanal 5:s reporter om kalabaliken under finalmatchen – och Leif Boorks kritik

Kanal 5:s reporter Lovisa Giertta, 28, hamnade i hetluften under den första finalmatchen.

Först ifrågasatt av tyckaren Leif Boork – sedan nära att bli knockad av en klubba.

– Jag blev jäkligt förvånad, jag tror man hör det på tv, säger Lovisa Giertta till Sportbladet.

Den första finalmatchen mellan Skellefteå och Färjestad var inte gammal förrän Leif Boork, hockeyexpert i C More, ifrågasatte Kanal 5:s reporter Lovisa Giertta.

”Har Lovisa Giertta något annat tonläge än "normalt"?”, skrev Boork på Twitter.

När sedan andra perioden skulle starta brakade spelarna ihop ett stort gruff precis framför Lovisa Giertta som i sändningen utbrast:

– Oj, nu blir det slagsmål här!

Boork twittrade då:

”Tollefsen väckte Giertta också. Bra!”.

”Ser en klubba framför ansiktet”

Lovisa Giertta kan bara skratta åt händelsen:

– När jag var på gymmet i morse kom killen i receptionen fram med en utskriven bild från tv-sändningen och bad om min autograf på, säger hon.

– Det är så otroligt hög ljudvolym i arenan, och jag har hörlurar på mig där jag hör min producent. Så jag märker inte att nånting händer ute på isen förrän jag ser en klubba framför ansiktet, den är ungefär en decimeter ifrån att träffa mig. Jag ser hur Leffe Carlsson ser rädd ut, försöker ta tag i mig, och tar ett steg bakåt. Jag hoppar efter. Då vänder jag mig om och ser Bellemare och Tollefsen som håller i varandra. Jag blev jäkligt förvånad, jag tror man hör det på tv.

Vad säger du om Leif Boorks kritik?

– Jag har inte jobbat med den här typen av tv-sändningar förut, så jag är inte riktigt van vid att ha den typen av ögon på mig. Men Boork är så på Twitter, han är känd för att ha sina åsikter. Men jag är inte gammal spelare eller tränare, utan journalist. Jag kan känna att det inte riktigt är mitt jobb att visa känslor, utan jag ska förmedla spelarnas och tränarnas känslor till tittarna.

”Tjafsigare i Karlstad”

Lovisa Giertta, som för övrigt är systerdotter till branschtidningen Journalistens chefredaktör Helena Giertta, känner Leif Boork sedan tiden på Expressen, där Boork är krönikör.

– Jag började vikariera på Radiosportens webb 2008 och har sedan dess varit på Radiosporten fram och tillbaka. Sedan har jag även varit ett litet tag på Eurosport. Men jag hoppade av Eurosport och pluggade dramatik i ett år. Sedan var jag tillbaka på radion, men blev utlasad därifrån och fick vikariat på Expressen förra sommaren. Men sedan 24 februari är jag anställd på produktionsbolaget JLT.

Under SM-slutspelet har Lovisa Giertta, som har en position mellan spelarbåsen, märkt att stämningen blivit hetare och hetare för varje match.

– Kvartsfinalerna var väldigt lugna, sedan trappades stämningen upp i semifinalerna, framför allt i slutet av serien mellan Färjestad och Växjö. Det är mycket trängre i Löfbergs arena och där står vi närmare de båda båsen. Det är större möjligheter att höra varandra mellan båsen, så det blir lätt lite tjafsigare i Karlstad än på andra ställen.

I morgon spelas den andra finalmatchen i Karlstad.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN