Sjätte raka segern för mästarna

HOCKEY

Hjalmarsson målskytt mot Phoenix: ”Jag tror aldrig Kane varit bättre än just nu”

OTTAWA. Regerande mästarna börjar se oslagbara ut igen.

De tog sjätte raka segern när de slog Phoenix i natt och är nu åter ohotad etta i den sammanlagda tabellen.

– Samma slags start som ifjol får vi aldrig vara med om igen men, jo, det det börjar kännas riktigt bra, säger målskytten Niklas Hjalmarsson till Sportbladet efter 5-2-segern.

Foto: Hjalmarsson en av målskyttarna mot Phoenix.

Ja, efter de senaste veckorna börjar NHL-tabellen se ut precis som ifjol igen.

Först kommer Chicago Blackhawks.

Sen kommer inga alls.

Sen kommer de andra.

”Gott att åka hem”

– Ja, det här var sjätte raka segern och den sjätte av sju möjliga under den långa roadtrip som avslutades ikväll. Det är vi såklart extremt nöjda med, nu blir det gott att åka hem, säger backstjärnan Niklas Hjalmarsson när vi när honom på telefon i den varma Phoenix-kvällen.

Han fortsätter:

– Riktigt som ifjol kan man kanske inte säga att det är. Den start vi fick då får ingen av oss vara med om igen. Men jo, det börjar kännas riktigt bra. Formen är verkligen god. Samtidigt är konkurrensen i västra konferensen oerhörd i år. Alla som befinner sig på slutspelsplats spelar fruktansvärt bra. Så det går verkligen inte att slappna av.

För fansen är det likafullt skönt att kunna konstatera att den berömda Stanley Cup-baksmällan inte satt några djupare spår i Hawks-spelarna den här gången. De spelar avsevärt mycket bättre än när skulle försvara förra titeln.

”Orättvist jämföra med 10/11”

– Absolut, det gör vi. Men det är lite orättvist att jämföra med laget 2010-2011 . Då tappade vi nästan halva laget efter segern, inklusive några riktigt vassa pjäser. Nu är det i princip bara resen från Göteborg, Viktor Stålberg, av de framträdande spelarna som lämnat oss. Så det är lite lättare den här gången, säger Hjalmarsson.

Som själv definitivt är en av de som bibehållit formen från fjolårssäsongen. Han gjorde sitt tredje mål för året när han i mitten av första perioden i matchen i Phoenix i natt tog några skär in i slottet, fick en förträfflig passning av Patrick Kane från bakom kassen och prickade in pucken bakom Mike Smith.

– Ja, det kändes förstås trevligt. Men det är väldigt lätt och roligt att spela hockey när just Kane är på isen. Jag tror aldrig han varit bättre än just nu, han hittar oss medspelare med helt otroliga passningar i vilka lägen som helst, säger smålänningen.

– Fast jag försöker ta fler offensiva initiativ också. Det började jag tänka på redan förra säsongen, att hålla i pucken mer, och fortsätter med det i år. För man vill bidra offensivt också, det är roligt.

Marcus Krüger stod för en assist och samma facit hade Oliver Ekman-Larsson för Phoenix.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL