Svensk poängfest när Detroit vann

HOCKEY

...men det krävdes straffar mot Nylanders och ”Bäckis” Washington

NEW YORK. Ett piggt Washington lyckades kriga sig till ett oavgjort resultat i nattens bortafajt mot serieledarna Detroit.

Caps fick dock ge sig i straffslagningen.

Matchens lirare: Tomas Holmström, ansvarig för två av Red Wings tre mål.

Det var västra konferensens – och hela NHL:s – etta mot östra ditons jumbo som ställdes mot varandra i Joe Louis Arena i natt.

Men det märktes inte.

”Detroit tar vara på alla chanser”

Washington bjöd Detroit riktigt bra motstånd och var väl värt den poäng slutresultatet efter ordinarie speltid, 3-3, genererade.

– Jag tycker till och med att vi förtjänade två poäng, säger coachen Bruce Boudreau till AP.

– Men det finns en anledning till att Red Wings är nummer ett. De tar vara på alla chanser de får.

Det var inte minst sant under straffslagningen. Pavel Datsyuk, Henrik Zetterberg och Jiri Hudler satte samtliga sina chanser på Olaf Kolzig. Därmed var saken klar, enär Viktor Kozlov inledde med att missa sin.

”Homer” hjälte

Under de 65 minuterna av riktigt spel var Tomas Holmström den store hjälten i Detroit. ”Homer”, tillbaka efter en lättare knäskada som tvingat honom att se två matcher från läktaren, styrde på mycket karaktäristiskt sätt in två av hemmalagets tre mål.

– Jag kände mig lite ringrostig så det var skönt att få göra mål, säger norrlänningen till AP.

Det tredje Detroit-målet gjorde av Henrik Zetterberg. Han bokfördes också för en assist. Nicklas Lidström, som vanligt en gigant på isen, stod för två.

I Washington hade Michael Nylander en assist; direkt på en tekning i ett powerplay i första perioden fick han fram pucken till en osedvanligt spelsugen Alex Ovetjkin, som pangade in 1-1-pucken.

Bäckström intacklad i domaren

Unge Nicklas Bäckström kommer att komma ihåg kvällen för att hjälten Henrik Zetterberg i början av matchen tacklade in honom i linjemannen Steve Barton – så hårt att Barton tvingades lämna rinken. Man befarade ett tag att domaren fått käken avslagen, men han återkom senare under kvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL