Famlar efter formen: ”Är inne i en svacka”

HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK. Bara två segrar på de senaste sex hemmamatcherna. Avklädda mot Linköping i går kväll. Modo är i rejäl gungning.

– Det är tungt just nu, säger Niklas Sundström.

Foto: 104 minuter Sundström får sätta sig i utvisningsbåset – igen. I går blev det 14 nya minuter. Sammanlagt har han 104 – på 20 matcher.

Linköping hade inför gårdagens match inte vunnit i Swedbank Arena på sju försök. I går slog östgötarna sönder den sviten mot ett Modo som famlar efter formen.

– Vi är inne i en svacka som vi måste ta oss ur. Det blir som en negativ spiral när det går tungt, då försöker man överarbeta situationerna, säger Sundström.

Hur ska ni vända det här?

– Vi måste “back to basics” och kämpa för varandra, det är det allt handlar om. Det har varit tungt en längre tid och det är lätt att frustrationen smyger sig in i bilden.

Viktigt mot Skellefteå

Avståndet till lagen under strecket krymper, nu skiljer bara fyra poäng till Skellefteå på ”fel” sida. I morgon möts lagen i Skellefteå.

– Vi har inte haft det så lätt där uppe och det blir en tuff och oerhört viktig match. Som det känns för oss kommer det att vara krig ända in i den 55:e omgången.

Efter en månads skadefrånvaro var just Niklas Sundström efterlängtad i Modo inför gårdagens match – och förväntningarna var höga. Men han sågade sig själv.

– Jag var riktigt dålig i dag. Det är svårt att säga varför, det känns som att tempot finns där men det funkade bara inte.

”Måste skärpa mig”

Sundströms comeback hann bara pågå i 37 sekunder innan han tvingades uppsöka utvisningsbåset, en plats han blivit van vid numera.

– Helt klart har jag tagit alldeles för många utvisningar i år.

Varför?

– Det är svårt att säga. Jag måste skärpa mig.

104 minuter på 20 matcher är den föga smickrande statistiken, därmed ligger Sundström i topp i utvisningsligan. Mot Linköping blev det 14 nya minuter, bland annat efter ytterligare en tiominutare när han sköt i väg pucken efter avblåsning.

– Jag hade redan hunnit ladda när signalen kom och hann inte riktigt avbryta. Kanske trodde domaren att jag sköt mot målvakten.

Harald Lückner var nedstämd men balanserad efter 0–5-förlusten.

– Vi kände oss starka i två perioder men gör alldeles för enkla fel. Vid trean dör matchen, därefter är det rejäl uppförsbacke. Vi förlorar mot ett för dagen bättre lag.

ARTIKELN HANDLAR OM