Stjärnans mardröm

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-18

Mårtensson osynlig i finalerna – igen: ”Måste upp”

LINKÖPING. Missing in action i finalspelet i fjol.

Missing in action i de senaste finalmatcherna i år.

Tony Mårtenssons mardröm är på väg att upprepas.

– Det som hände i finalspelet i fjol var det värsta jag varit med om. Nu måste vi höja oss ett snäpp för att det inte ska ske igen, säger Tony Mårtensson.

Följ ämnen

För nästan exakt ett år sedan var jag i Cloetta Center och gjorde intervjuer och reportage under finalspelet mellan Modo och Linköping. Det mesta handlade om varför Linköpings poängkung Tony Mårtensson var osynlig i

finalerna och varför han inte producerade poäng.

Nu är det samma rubriker igen.

Tyvärr.

Det finns inget mer arbetsamt än att intervjua en hyllad poängkung som hamnat i den djupaste motgångs-dalen.

– Jag tycker att det är skillnad mellan finalerna i fjol och nu. Då spelade Modo väldigt defensivt på oss och vi hade svårt att få till det. HV spelar inte defensivt, men jag möter Johan Davidsson för det mesta och jag tror aldrig att jag sett honom så här bra. Kanske hade varit lättare för mig om jag mött en annan center, säger Tony Mårtensson.

Lågmäld och känslig

27-åringen från Märsta är en lågmäld och känslig kille som tar sportsliga motgångar på djupaste allvar. Han har höga krav på sig själv och hatar när det är jobbigt på det sportsliga planet.

Just därför låg han sömnlös fram till tre – fyra på torsdagsmorgonen efter förlusten i Kinnarps Arena i förrgår.

– Jag tittade på tv och funderade mycket. När vi i vår kedja spelar dåligt så förlorar vi. Nu måste vi upp ett par steg och det ska vi fixa, säger Mårtensson.

”Kanske måste väcka oss”

Sportbladet träffar Mårtensson efter träningen i går. Han är i stort sett ensam på isen från första femman. Varken Mikael Håkanson, Mattias Weinhandl eller Daniel Fernholm tränade.

Han får en fråga om han vill att förstakedjan ska splittras och svarar lite svävande. Mellan raderna kan man utläsa att han inte har något emot det.

– Tränaren bestämmer. Men vi kanske behöver ha något för att väcka oss, säger han.

Sett till de tre sista matcherna borde förstakedjan splitras. HV?71 har gjort 13 mål i spel i numerärt underläge eller med lika många spelare på isen och Mårtensson/Weinhandl har varit inne på sex av dem.

Talande siffror.

I kväll 19.30 är det nedsläpp. Mårtensson vet vad han önskar sig mest av allt och bästa medicinen för att få en god natts sömn.

– Några skitmål. Vi är värda det.

Följ ämnen i artikeln