SHL Svenska hockeyligan

Enroth hjälte i Södertälje

Av: 

Jimmie Näslund

HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK. Sundh, Carlsson och Tenkrat försökte. Men Södertäljemålvakten Jhonas Enroth tog allt och inkasserade karriärens första elitserienolla.

– I dag var jag hundraprocentig, ler matchhjälten.

19 år, och redan en av elitseriens bästa målvakter. Södertäljemålvakten Jhonas Enroth har med marginal elitseriens lägsta, alternativt bästa, målsnitt med sina 2,17 insläppta per match. I och med gårdagens 1-0-seger borta mot Timrå befäste Enroth sin position. Forwarden Linus Videll, själv uttagen i LG Games i går kväll, hyllade sin lagkompis efteråt.

– Jhonas var fantastiskt bra i dag. Det kunde lika gärna ha varit han som fick spela i Tre Kronor. Vi har två målvakter som platsar där just nu, både Björn (Bjurling) och Jhonas (Enroth) är topp tre i elitserien.

Deppar inte

När Bengt-Åke Gustafsson i går presenterade Tre Kronors trupp till LG Games fanns emellertid ingen av de båda Södertäljemålvakterna med, trots att de båda ligger i topp i statistiken. Enroth deppar dock inte för det.

– Självklart hade det varit kul att vara med, men det här var bara min andra match på ett tag. Först och främst koncentrerar jag mig på Södertälje.

Gårdagens seger innebär att laget kliver upp på slutspelsplats, eftersom Luleå hemmaföll mot Modo med 4–3. Södertäljetränaren Leif Strömberg tackar sin unge målvakt för de tre poängen.

– Jhonas var bra senast mot Frölunda och han har varit glödhet på träningarna, därför valde jag honom. Han var strålande matchen igenom och räddade oss många gånger.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan