Mora sparkar tränaren

Mora IK ligger på en tolfte plats i SHL-tabellen.

Nu väljer klubben att sparka huvudtränaren Mattias Karlin.

– Klart man blir besviken, säger Mattias Karlin till Hockeypuls.

Inför säsongen i SHL plockade Mora in Mattias Karlin från Västervik som ersättare till succétränaren Jeremy Colliton. Nu tvingas både Karlin och assisterande tränaren Mikael Johansson bort från klubben med omedelbar verkan.

Anledningen är att ledningen helt enkelt inte är tillräckligt nöjd med resultaten. Mora ligger just nu på en tolfte plats i tabellen, med tre raka förluster i ryggen.

– Det är klart man blir besviken. Man vill ju liksom fortsätta och köra på. Men de ville inte det, så då är det som det är, säger Karlin till Hockeypuls.

– Vi känner väl att vi självklart hade velat ha fler poäng. Jag känner i alla fall att vi i vissa matcher borde haft poäng, men inte fått det. Rent spelmässigt tycker jag vi har varit bättre än poängen.

”Inte fått ut full potential”

I ett pressmeddelande skriver man att det finns potential i spelartruppen som tränarduon inte har lyckats få fram.

”Klubbens stora målsättning är att spela i SHL även nästa år. Vi anser att vi har en tillräcklig bra trupp med många skickliga spelare för att uppnå målet men att vi ännu inte fått ut full potential av laget. Mora IK vill med Johan Roséns och Daniel Hermanssons samlade kunskap, kompetens och nya röster få laget att prestera på en högre nivå från och med imorgon.”
​​​​​​​
Nya huvudtränare med delat ansvar blir Johan Rosén och Daniel Hermansson. Den sistnämnde plockades in strax efter årsskiftet, men då som individuell spelarutvecklare med fokus på videoanalys. I samband med detta anlände även Peter Iversen, assisterande sportchef, samt Anders Forsberg som sportslig rådgivare.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!