Skellefteå krossade LHC – stormar vidare

HOCKEY

Oväntade hyllningen – till målvaktstränaren

LINKÖPING. Skellefteå har gjort 13 mål på två semifinaler.

Då hyllar Oskar Sundqvist målvaktstränaren Krister Holm.

– Han har scoutat otroligt bra, säger Skellefteåforwarden.

Linköpings målvakter har fått en tung start på den här semifinalserien. David Rautio inledde i match ett, men blev utbytt i slutet av den andra perioden. I går fick Marcus Högberg chansen från start, men byttes ut efter första perioden, vid ställningen 1-3.

– När de byter målvakt är det bara att bomba ännu mer. Det är inte kul att komma in relativt kall och bli bombad direkt, säger Skellefteås Oskar Sundqvist.

Sammanlagt har Skellefteå gjort 13 mål på två semifinaler. David Rautio har 73,33 i räddningsprocent på dessa matcher, och Marcus Högberg 85,19. Då vill Oskar Sundqvist lyfta fram lagets målvaktstränare Krister Holm.

”Scoutat otroligt bra”

– Vår målvaktstränare Holm har scoutat otroligt bra. Det finns målvakter som spelar mer aggressivt, och vissa mer på linjen. Det har vi självklart koll på, säger Oskar Sundqvist.

Du hinner tänka på vad du ska göra om det är Rautio, respektive Högberg, som står?

­– Ja, absolut. Vi får rapporter på vad tränarna tror och tänker är bäst att göra, och det betyder en hel del. Vi får en extra inblick i hur vi ska agera. De (Rautio och Högberg) är två olika målvaktstyper, men vi har full koll på dem, säger Sundqvist.