Bryter med FBK – återvänder till Luleå

HOCKEY

Han valde att bryta kontraktet med Färjestad.

Nu står det klart att Anton Hedman, 28, återvänder till Luleå.

Tacklingsmaskinen har skrivit på ett fyraårskontrakt med Norrbottensklubben.

– Det känns jätteinspirerande, säger han.

Det blev bara en säsong i Färjestad för Anton Hedman. Parterna valde att bryta kontraktet och nu står det klart att den hårt spelande forwarden återvänder till Luleå. Hedman presenterades i dag under en presskonferens och har skrivit på ett fyraårskontrakt.

Det betyder att Hedman nu återvänder till klubben han spelade två säsonger med innan han valde att gå till Färjestad.

– Vi trivdes bra med Anton när han var här tidigare och uppenbart trivdes han med både oss och staden. Därför kändes det bra att vi kunde enas om ett längre kontrakt med en superkille som har det mesta för att kunna spela en modern och vinnande ishockey, säger sportchfen Lars Bergström till klubbens hemsida.

”Trivdes väldigt bra i Norrbotten”

Under sina år i SHL har Anton Hedman gjort sig känd som en kontroversiell spelare. Ofta populär bland de egna fansen, men avskydd av motståndare och deras supportrar.

Den fysiske forwarden har drabbats av flera avstängningar och hans kompromisslösa spel har gjort honom fruktad att möta på isen.

Stockholmskillen ser fram mot att återvända till Norrbotten:

– Det känns jätteinspirerande. Både jag och min sambo trivdes väldigt bra uppe i Norrbotten och har sett tillbaka på de två åren som väldigt roliga och bra i våra liv. Så när chansen dök upp att både flytta tillbaka och skriva ett längre kontrakt med Luleå Hockey så tvekade vi aldrig.

Luleå har valt att satsa mer på kraft sedan Joakim Fagervall tog över laget efter Jonas Rönnqvist. Och att Hedman nu återvänder är en signal på att klubben fortsätter att gå den vägen.

Luleå är Hedmans fjärde SHL-klubb. Han har förutom Färjestad även spelat med Modo. Hedman har också representerat fyra allsvenska klubbar: Hammarby, Almtuna, Västerås och Växjö.

Förlängt med flera redan

Luleå gick för några dagar sedan ut med att man förlängt med fem spelare: succémålvakten Joel Lassinantti, backarna Jan Sandström och Dean Kukan, samt anfallarna Lucas Wallmark och Karl Fabricius.

ARTIKELN HANDLAR OM