Från målpest – till målfest

HOCKEY

Luleå hyllade Brynäs offensiv: ”Många skickliga”

Luleå. Här gör Luleå och Brynäs elitserien till en målfest igen.

Chris Abbott fick näta och Luleå släppte för första gången under Jonas Rönnqvists ledning in sex mål.

Efteråt hyllade hemmalaget Brynäs offensiv.

– De har många skickliga forwards, säger Topi Jaakola.

Foto: Segern satt långt inne men efter ett långt straffdrama fick Brynässpelarna jubla.

Luleås stjärncenter Chris Abbott, 27, hade gått mållös i säsongens tolv första matcher. Då blev det ändring i förstakedjan – Damien Fleury, 25, ut och talangen Konstantin Komarek, 18, in.

Lossnade för Abbott

Hur det slutade? Med succé. Chris Abbott spräckte målnollan två gånger om, båda gångerna framspelad av 18-årige Komarek.

– Han tillför mycket fart och energi och han är stark man mot man och ger mycket yta till mig och Simon (Hjalmarsson), säger Abbott om Komarek.

Men trots det och trots att Luleå mäktade med hela fem mål, snittet innan låg på 1,92 mål per match, fick man lämna isen som förlorare. Dessutom släppte man för första gången sen Jonas Rönnqvist tog över huvudansvaret in sex mål i en match.

Men i stället för att kritisera sig själva allt för mycket väljer Luleåspelarna att hylla Brynäs offensiv.

– Vi måste ge dem cred, de är skickliga på att täcka puck och kom ner djupt på oss, säger Chris Abbott och Topi Jaakola, 27, är inne på samma linje:

– De har många skickliga forwards som är svåra att spela mot. De är luriga med pucken och man måste vara extra noggrann när de har den, säger han.

Genomgång i dag

I dag kommer Luleå att gå igenom matchen på dvd och se vad som gick snett.

– Vi kommer att kolla lite, men det finns ingen anledning att vara för orolig. Vi gör ju många bra saker också när vi gör fem mål, säger Jaakola innan han tillägger:

– Men sex insläppta är för mycket...

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF