Calle: Affärerna kan avgöra Stanley Cup

HOCKEY

De närmaste dagarnas affärer kan avgöra var Stanley Cup hamnar.

Med bara några dygn kvar till måndagens trejding deadline finns det fortfarande godbitar att hämta.

Det är i februari man ser vilka general managers som har något innanför pannbenet, för det är lätt att ryckas med av media och fans som tycker så mycket. Det gäller att tänka till, och inte bli pressad.

Det är som ett schackspel det gäller att få något bra utan att ge upp någonting av större värde.

När Pittsburgh 2009 tog Bill Guerin, var det den lilla pusselbiten som fattades för att vinna Stanley Cup. Likadant när Carolina 2006 plockade de Doug Weight och Mark Recchi 2006.

Organisationer som Detroit och Vancouver har ofta en förmåga att göra något bra i februari.

Mike Gillis i Vancouver har imponerat på mig, och jag skulle inte bli förvånad om han trycker på avtryckaren och gör något riktigt bra de närmaste dagarna.

Det är så viktigt att få en äldre spelare som varit med och vunnit förut, en bra kille som inte tar för mycket plats, utan smälter in. New Jerseys center Jason Arnott skulle vara den pusselbiten för Vancouver. Ju mer jag tänker på det, desto bättre känns det. Arnott skulle kunna ta pressen från Sedinarna.

Man ska aldrig glömma att det inte är alla som har råd. Lönetaket är problemet. Dessutom beror mycket på vilken väg New Jersey tar? Hoppas de fortsätta vinna och ta sig till slutspel, eller kommer de ge upp och bygga på sikt genom att trejda Arnott?

En annan godbit många är sugna på är Dallas Brad Richards. Blir det New York Rangers eller Los Angeles för stjärncentern? Richards är freeagent och ska ha en jäkla massa pengar nästa år, då gäller det att ha ett utrymme under lönetaket.

Eftertraktad

Och vad gör Colorado med sin unrestricted freeagent Milan Hejduk? Han är världens godbit.

Många rycker även i Ales Hemsky i Edmonton som är ruskigt skicklig.

Alla vill ha en bra målvakt och Floridas Tomáš Vokoun kommer att röra på sig. Kanske till Detroit?

I går trejdade Pittsburgh till sig Ottawas Alexej Kovalev för ett draftval. Här får Pittsburgh någon som kan göra lite poäng. Dessutom är det positivt att Kovalev varit där förut (1998-2003) och känner både staden och organisationen. Penguins hade redan tidigare plockat James Neal från Dallas.

Som sagt, ett par lyckade trejdar kan bära ända fram till Stanley Cup.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL