Kopierar ”Foppa” – två gånger i samma match

HOCKEY

JVM-stjärnans makalösa show

Här kopierar den ryske supertalangen Peter Forsbergs klassiska dragning från OS-finalen 1994 – två gånger inom loppet av drygt 20 minuter.

Men snart kan Jevgenij Kuznetsovs säsong vara över.

– Jag hade velat spela så här hela säsongen, säger Kuznetsov.

Det har pratats om att Jevgenij Kuznetsov skulle få lämna Traktor Tjeljabinsk för chansen att vinna Gagarin Cup så fort det blev klart att klubben missar slutspel.

Problemet: han har varit lite för bra.

Efter JVM-guldet med Ryssland har 18-åringen stått för 14 poäng på 10 matcher – lika många som han gjort tidigare under säsongen.

Satte upp ny show

Tack vare det har Traktor kunnat gripa tag om det sista halmstrået upp till Niklas Perssons Neftechimik Nizjnekamsk på åttonde plats i KHL:s östra konferens.

I tisdagens möte mot OHK Dynamo Moskva satte Kuznetsov upp en ny show.

Efter 9.20 av den första perioden tog han sig igenom Dynamos försvar och satte 1-0 till Traktor med en ”Foppa”-dragning. Och i mitten av den andra perioden körde han samma fint en gång till och gjorde 3-1 på en straff som han själv fixade fram.

”Många unga spelare”

Men bara timmarna efter matchen, som Traktor vann med 4-1, kom dödsdomen för slutspelshoppet i och med Neftechimiks 7-5-seger mot Lokomotiv Jaroslavl – mindre än ett dygn efter att transferfönstret stängde.

– Traktor är ett lag med många unga spelare och då är det svårt att spela stabilt. Därför har vi haft svårt att nå slutspel, säger Jevgenij Kuznetsov till Traktors hemsida.

Det betyder att tre betydelselösa matcher är allt som återstår av säsongen.

För Kuznetsov, som är uttagen till KHL:s All Star-match på lördag, finns dock ett litet hopp om spel fram mot vårkanten. Vjatjeslav Bykov har tagit ut honom till den preliminära ryska truppen till LG Hockey Games, där han har chansen att spela sig närmare en plats i VM i Slovakien.

ARTIKELN HANDLAR OM

KHL