”Jävligt frustrerande”

HOCKEY

Bäckström syndabock
när Washington föll

WASHINGTON. Han hade några riktigt saftiga chanser i natt.

Men för trettonde matchen i rad gick Nicklas Bäckström av isen utan mål – och det var en av många anledningar till att Washington förlorade första slutspelsmötet med Tampa.

– Jag har börjat hålla för hårt i klubban, säger han besviket till Sportbladet efter 4-2-förlusten.

Nej, andra rundan i Stanley Cup-slutspelet började inte som Nicklas Bäckström hade hoppats.

Trots elektrisk stämning på läktarna och trots tidvis kraftigt spelövertag fick favoriterna från huvudstaden stryk av ett defensivt, avvaktande, tajt Tampa.

Huvudorsak:

Caps tog inte vara på de chanser de fick – och en av de grövsta synderna därvidlag var ”Bäckis” själv.

– Ja, normalt skulle den ju suttit när jag hade pucken i öppet mål, men först var den i luften och sedan räddade en back med klubban, säger han besviket när han efteråt står och svettas i omklädningsrummet.

”Håller för hårt i klubban”

Den 23-årige stjärnan har därmed spelat tretton raka matcher utan att näta och hans måltorka har börjat ifrågasättas av media i Washington.

– Jag har börjat hålla för hårt i klubban. Det blir så när man hamnar i såna situationer, suckar han.

– Men det är inte så mycket att göra, jag kan bara  låta bli att tänka på det och gå ut och fortsätta köra.

Vad gäller besvikelse är den egna bristen på målproduktion dock ingenting för ”Bäckis” i jämförelse med lagets insats i stort.

– Det var en jäkligt frustrerande match. De spelar bra och tjat och backar tillbaka och gör det svårt för oss när de får ledning, men vi håller oss inte till vår ”gameplan” och därför förlorar vi. Vi måste göra det bättre än så här, säger han.

”Gjorde ett hyggligt jobb”

Tampa-svenskarna  är betydligt mer nöjda med genomförandet av sin ”gameplan”.

– Vi spelade tätt och bra och var strukturerade där ute, vi gjorde precis som vi hade planerat att göra. Sedan hade vi lite flyt med studsarna, säger Victor Hedman och kliar sig i ett otippat tjockt slutspelsskägg.

Mattias Öhlund är inne på samma linje, men varnar samtidigt för att Florida-blixtarna inte får bli FÖR defensiva.

– Jag vet inte om vi kan sitta och vänta på dem lika mycket som vi gjorde i tredje perioden ikväll. Men vi gjorde ett hyggligt jobb och Roloson var grymt bra i kasse, så vi fick en väldigt viktig seger, säger veteranen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL