AIK:s märkliga spelschema

HOCKEY

Nu väntar plötsligt åtta dagars ledigt: ”Jättekonstigt”

Nu väntar åtta dagars spelledigt för AIK.

Landslagsuppehåll? Nej, ett ojämnt spelschema.

– Det är jävligt märkligt, säger Viktor Fasth.

AIK:s spelschema under höstsäsongen är minst sagt ryckigt. Man kommer just ur en intensiv matchperiod, man har inte haft mer än tre dagars vila sedan serien började, och nu ska man plötsligt vila i åtta dagar.

– Det är jävligt märkligt, får man säga. Men så är det, nu är det bara att finna sig i det. Nu får vi återhämta oss några dagar och träna bra. Det är bara att sikta in sig på matchen på torsdag… Ja, nästa torsdag då, säger Viktor Fasth.

Sedan kommer tolv dagars intensivt matchande med sex matcher och sedan en ny vila, då på sex dagar.

– Det är jättekonstigt. Det är som att vi har ett landslagsuppehåll, sen ska vi spela en match och sen har vi ett landslagsuppehåll igen. Det är lite konstigt att de inte kan få ut det lite jämnare, säger Johannes Salmonsson.

”Inte optimalt”

AIK-tränaren Gunnar Persson:

– Det har väl att göra med att det är lite arrangemang här på Hovet och det har ju varit lagt sedan i augusti eller juli, så det är ju ingenting att säga om.

– Det är inte optimalt naturligtvis. Men det har vi vetat hela tiden. Så nu tränar vi tre dagar, tar ledigt två, tränar tre och sedan är det match mot Timrå, säger Persson.

Under gårdagens match såg det stundtals ut att gå väldigt sakta bland AIK-spelarna. Om det berodde på spelschemat?

– Jag vet inte, det ska inte behöva vara så, vi är så pass bra tränade. Så det hoppas jag verkligen inte att det är, säger Viktor Fasth.

ARTIKELN HANDLAR OM