Hedberg hjälte – för andra kvällen i rad

HOCKEY

”Vi spelade så starkt”

Det har varit en följetong den senaste månaden.

New Jersey Devils vinner och Johan Hedberg storspelar.

I natt skedde det igen.

Hedberg räddade 23 skott när Devils slog Carolina på bortais med 4–1 (3–0, 0–0, 1–1).

– Vi spelade så starkt, sa svensken.

Det är ingen överdrift att säga att New Jersey är NHL:s hetaste lag just nu.

De radar upp segrar efter att Jacques Lemaire tog över som tränare strax före jul.

Februari månads facit är fantastiskt – i natt kom sjunde raka vinsten och det som såg helt omöjligt ut i slutet av förra året är nu fullt realistiskt: Devils kan nå slutspel!

Extra viktigt: efter 1–0 mot Rangers i går natt och 4–1 mot Carolina i natt har de besegrat två av de lag som ligger ovanför dem i tabellen.

Det är just Carolina som för tillfället parkerar på åttonde och sista slutspelsplats i Eastern Conference – tio poäng före New Jersey på 13:e plats.

”Spelade starkt”

Devils tog greppet redan i den första perioden och gick ifrån till 3–0 efter mål av Dainius Zubrus, Henrik Tallinder (slagskott från blå – hans tredje fullträff för säsongen) och Brian Rolston.

Superstjärnan Ilja Kovaltjuk passade till Tallinders mål och noterades för poäng i tionde raka matchen. Samme Kovaltjuk som alltså hade det så förtvivlat svårt i inledningen av säsongen.

Men med Jacques Lemaire som coach har ryssen liksom hela laget fått fart under skridskorna och framför allt är det defensiva spelet på en helt annan nivå.

– Vi tog kontroll tidigt för en gångs skull. Här är laget känt för deras fina starter. Varje gång de kommer ut på isen åker de verkligen skridskor och tar tag i det. Vi hade ganska tur som fick första målet, sa en nöjd Lemaire till AP.

Och Johan Hedberg var också ett stort leende efter den säkra insatsen.

– Vi spelade så starkt hela matchen. Vi gav dem inte mycket, sa svensken.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL