Nu vinner Djurgården igen

HOCKEY

4–2 mot Modo ett steg i rätt riktning

Tre poäng och lite andrum i botten.

Djurgården vann hemma mot Modo med 4–2 och lämnade platsen som nästjumbo.

– En mycket, mycket viktig seger, sade Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

Foto: Vinnare. Djurgården vann över Modo i Globen med 4–2.

Djurgården hade ett sargat självförtroende efter noll poäng och 4–19 i målskillnad på de tre senaste matcherna. Modo däremot hade tre raka segrar och avancerat upp på fjärde plats i elitserien.

Det märktes också att mycket stod på spel för hemmalaget som inledde nervöst, men ett turligt 1–0-mål av Marcus Kristoffersson i första perioden gav lite arbetsro. Det var dock ett tveksamt mål som domaren Marcus Vinnerborg kunde ha dömt bort för spel med hög klubba.

I den andra perioden fick Dif igång ett vinnande spel och man ledde med klara 3–0 inför den sista.

– Då såg det bra ut och vi beslutade oss för att fortsätta att spela offensivt men sedan vi gav bort 1–3 i fem mot fyra blev vi nervösa och backade hem, sade Särkijärvi.

Modo reducerade till 2–3 när 7.17 återstod men var aldrig nära en kvittering. Det var i stället Daniel Rudslätt som gjorde matchen sista mål – trots att pucken aldrig var inne.

Rudslätt blev nämligen fult upphakad av Tobias Enström när han skulle lägga in pucken i öppen kasse och då dömer man mål.

– Jag är besviken över att vi förlorade men ändå stolt över att vi aldrig gav upp utan kom tillbaka stark i tredje perioden. Men man får inte göra så korkade utvisningar som att lägga pucken över sargen när det återstår fem minuter, suckade Modos tränare Harald Lückner.

Djurgården fick åter klara sig utan Kristofer Ottosson som inte spelat sedan elitseriepremiären på grund av familjeskäl. Ottosson tränade i lördags och var med på förmiddagens uppvärmning, men tackade sedan nej till matchen.

– Jag hade hoppats på honom idag i fjärde femman men fick beskedet efter lunch att han inte kunde spela. Det är inget jag kan påverka utan vi spelar med det material vi har, sade Särkijärvi.

Modo saknade tre av sina bästa spelare; Hans Jonsson, Per Svartvadet och Andreas Salomonsson och det märktes.

Fredrik ”Linkan” Bremberg hade två assist i Dif och gick upp i delad ledning i poängligan. Det enda som saknades från Brembergs klubba var ett mål. Djurgårdens målvakt Teemu Lassila var bra – liksom Modos målvakt Karol Krizan. Morten Green, Rastislav Pavlikovsky och Jan Pardavy bästa kedja i ett rätt så blekt Modo.

Stig Lindmark/TT

ARTIKELN HANDLAR OM