Luleå hockeys stjärna utsedd till årets spelare

1 av 2 | Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

Hon tog Luleå Hockey/MSSK till sitt andra SM-guld.

Nu har har poängstjärnan ännu en anledning att fira. Emma Nordin har utsetts till årets spelare.

– Det är jättekul att folk runtikring uppskattar mig som spelare och förhoppningsvis också hur jag verkar och upplevs som person, säger Nordin.

Luleå Hockey/MSSK vann den tredje och avgörande finalmatchen mot Linköping med 5–1 i Coop Norrbotten Arena. En stark bidragande orsak till Luleås framgångar stavas Emma Nordin.

Forwarden noterades för 58 poäng (27+31) och slutade på en tredjeplats i grundseriens totala poängliga.

Nordins framgångar på isen har inte gått obemärkt förbi och nu har 27-åringen utsetts till ”Årets Spelare” för hennes prestationer i SDHL och landslaget säsongen 2017/18.

– Vad roligt! Det är en härlig skara spelare som har fått priset tidigare så det känns fantastiskt kul att få vara en i det gänget. När jag var yngre såg jag ju upp till sådana som Maria Rooth, hon var en fantastisk förebild för mig, säger Emma Nordin i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är jättekul att folk runtikring uppskattar mig som spelare och förhoppningsvis också hur jag verkar och upplevs som person.

Spelare som alla vill ha

Utmärkelsen årets spelare tilldelas den person som gjort störst avtryck under säsongen.

Priset delas ut av Ishockeyjournalisternas Kamratförening, i samarbete med Svenska Ishockeyförbundet. I juryn ingår även Damkronornas avgående huvudcoach Leif Boork och den nytillträdda huvudcoachen Ylva Martinsen.

ARTIKELN HANDLAR OM