”Skönt att komma hem och spela”

HOCKEY

Särkijärvi: ”Samma typ av spel”

Foto: Djurgården förlorade mot Frölunda i första kvartsfinalen.

17 insläppta mål på fyra slutspelsmatcher.

Nu ska Djurgården täta bakåt.

– Det är saker vi pratar om, säger tränaren Hans Särkijärvi inför kvartsfinal två mot Frölunda.

Djurgården tvingades ta en omväg till kvartsfinalspelet och slog planenligt ut Brynäs i åttondelsfinalen.

Men det blev målrika matcher och Djurgården släppte in hela 13 mål på de tre matcherna och bytte dessutom målvakt inför varje match.

När kvartsfinalspelet mot Frölunda drog i gång i onsdags fortsatte försvarsspelet att svaja och Mikael Tellqvist släppte in ytterligare fyra pucken i 2–4-förlusten.

– Klart att vi släppt en del bakåt och försökt gå framåt. Mot Frölunda också. Nu har vi pratat om att vara lite starkare hemåt, säger Hans Särkijärvi som däremot inte vill lägga skulden för de många insläppta målen på målvakterna.

– Nej, målvakterna ingår i försvarsspelet, menar Djurgårdstränaren.

Han väljer att hålla målvaktsvalet inför kvällens andra kvartsfinal hemligt.

– Kanske fortsätter vi att göra som gjort med att byta målvakt. Eller så står Tellqvist. Vi får se.

Tungt i sista

Djurgården har också haft det tungt i tredje perioderna. I de fyra spelade slutspelsmatcherna har laget förlorat samtliga tredjeperioder.

– Det är saker som vi pratar om. Vill spela samma typ av spel jämnt, under en hel match. Men vi kan inte fastna så mycket i statistik heller, säger Särkijärvi.

– Men den här gången ska vi göra de bra sakerna under en längre period. Det ska bli skönt att komma hem och spela för vår publik igen, fortsätter Djurgårdstränaren som också har ett trumfkort att plocka in snart:

Adam Ollas Mattsson, JVM-backen, som just nu tränar för fullt och i helgen ska spela med match med juniorlaget för första gången sedan han bröt vadbenet på tre ställen vid årsskiftet.

– Han kan bli aktuell för spel nästa vecka, säger Särkijärvi.