”Speciellt att möta sitt gamla lag”

Av: Emil Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Dystert facit mot Färjestad

Luleås stjärnduo.
Foto: Bildbyrån
Luleås stjärnduo.

Luleås storstjärnor Bill Sweatt och Toni Rajala har stundtals haft en tung säsong. Men nu vill Toni Rajala komma upp – och sänka gamla laget Färjestad.

– Jag vill visa dom, det hade varit riktigt skönt att slå ut dom, säger han.

Luleå Hockey gjorde inför säsongen en av klubbens största satsningar genom tiderna, med målet att ta SM-guld. In värvades stjärnorna Toni Rajala och Bill Sweatt. Men succén för stjärnorna har stundtals uteblivit. Bill Sweatt har stora delar av säsongen varit skadad och Toni Rajala har sviktat både spel- och poängmässigt.

– Jag fick en riktigt tung start på säsongen, precis som hela laget. Eftersom jag tyckte att jag presterade bättre och bättre. Sista hemmatchen mot Djurgården gjorde jag min bästa match för säsongen.

– Men det är klart att man hela tiden vill prestera bättre, säger Rajala.

Vill komma upp – och slå ut gamla laget

I dag drar slutspelet igång för Luleå när man möter Färjestad. Förra säsongen spelade Toni Rajala just i Färjestad – och nu vill han komma och sänka sitt gamla lag.

– Det är såklart lite extra speciellt att möta sitt gamla lag. Det kommer bli riktigt aggressivt där ute. Färjestad har ett fysiskt starkt lag.

– Jag vill visa dom, då jag fortfarande har många kompisar kvar i laget. Det hade vara riktigt skönt att slå ut dom, säger han.

Förlorat samtliga möten mot Färjestad

Trots att Luleå placerade sig före Färjestad i tabellen var Karlstadslaget lite ett "boggie-team" för Luleå. För Färjestad vann alla fyra möten under grundserien.

Trots det dystra facit tror inte Toni Rajala att det spelar någon roll när slutspelet drar igång.

– Vi börjar om på noll nu. Det spelar ingen roll vad vi gjort tidigare matcher. Fyra segrar för Färjestad är lite missvisande då det var väldigt jämna matcher mot dom.

Publicerad: