Bekymras inte: ”Gör fortfarande bra saker”

avPer Bjurman

1 av 2

WASHINGTON. Om det varit en match i World Cup...

Då hade insatsen mot Team Europe bekymrat Rikard Grönborg.

Nu konstaterar förbundskaptenen bara att Tre Kronor har en del att prata om innan allvaret börjar.

– Vi släppte ifrån oss för många puckar och bjöd dem på spelvändningar helt i onödan. Det behöver vi rätta till, vi kan inte spela den här typen av match mot Ryssland, säger han.

Foto: Jimmy Wixtröm
Rikard Grönborg i det svenska båset

Slutresultatet i genrepet mot kollegan Ralph Krügers europeiska främlingslegion – 2-6 – var absolut inte vad Rikard Grönborg hade önskat sig.

Men det förefaller ändå inte som att han kommer ligga sömnlös och våndas över bristerna i Tre Kronors prestation i Verizon Center i Washington.

– Om det här varit mitt under turneringen hade det varit lite jobbigt. Men nu handlar det här om frågan ”var är vi nånstans nu”. I flera situationer gjorde vi fortfarande väldigt bra saker, vi fick satte till exempel ytterligare ett powerplay-mål. Vi vann också målchanserna med  20-14 och skotten med 30-24, säger han.

– Tyvärr släppte vi ifrån oss för många puckar i mittzonen och bjöd dem på spelvändningar helt i onödan. Vi gjorde inte vad vi kommit överens om och gick bort oss helt enkelt. Det måste vi diskutera och prata om. Vi kan inte spela den här typen av match mot Ryssland på söndag.

”Försökte få igång laget”

Att  förstemålvakten Henrik Lundqvist hade en besvärlig kväll oroar honom inte heller nämnvärt.

– Nej, vi tittar mer på hur chanserna det blir baklängesmål på tillkommer. Som sagt, de får flera spelvändningar och frilägen och det är ju inte bra.

Beslutet att byta ut ”Henke” i tredje perioden var tämligen odramatiskt.

– Jag kände bara att jag försökte få igång laget. Att byta målvakt är en av de saker man kan göra som coach, konstaterar Grönborg.