Modotränaren: 'Jag kan inte svara på det'

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Modo hade ledningen två gånger om men föll ändå – för sjätte gången på sju matcher.

Efter matchen stod tränare Andreas Johansson svarslös om orsakerna.

– Man kan spekulera om det är fel spelsystem, eller om spelarna inte vill eller kan spela efter vårt system. Men jag kan inte svara på det nu, säger han.

Det såg lovande ut för Modo borta mot Pantern. Juniordebutanten Emil Alba, 19, visade näsa för målet och stod för både 1-1 och 2-1-målet för Ö-vikslaget.

Men efter att Martin Janhols fått ett märkligt powerplay-mål till 2-2 godkänt i efterhand (videogranskning efter nästa avblåsning som dröjde dryga minuten) rann matchen sakta laget ur händerna. I paus ledde Pantern med 4-3 och matchen slutade till slut 7-4 till Malmö-laget.

Förlusten är Modos sjätte på sju matcher och fjolårets SHL-lag är nere på elfte plats i hockeyallsvenskan. Andreas Johansson var besviken när han lämnade Malmö Isstadion.

”Faller ihop totalt”

– Vi gör en helt okej första period men sen är det helt ärligt 40 minuter där vi gör en del jättebra saker framåt bara för att falla ihop totalt i defensiven. Vi släpper in för enkla mål och jag ser samma som du ser – det är inte bra, säger han.

Vad gör ni för att vända det här?

– Jag skulle kunna analysera hur mycket som helst, men det vill jag inte göra. Man kan spekulera om det är fel spelsystem, eller om spelarna inte vill eller kan spela efter vårt system. Men jag kan inte svara på det nu.

Andreas Johansson berättar om hur han ändrade en del spelmässiga detaljer om ”hur laget går framåt i banan” mot Timrå där Modo vann med 6-2.

– Men i de två nästkommande matcherna har vi inte klarar av det, om det beror på spelsättet eller inte kan man fråga sig, säger han.

”Förstår att det tjafsas”

Kan det vara så att spelarmaterialet ni har inte är bättre än undre halvan?

– Det jag kan säga är att vi är ett lag, ledare och spelare, tillsammans som inte är bättre än där vi är just nu. Men jag tycker vi har bättre spelare än så.

Känner du förtroende från spelare och ledare?

– Ja, det gör jag. Jag förstår att det kommer att börja tjafsas och det får det gärna göra. Det är så i den här branschen och det är ofta den lätta vägen. Tränare ska göra både spelsystem och mål, fungerar inte liret ska tränaren bort. Men jag gör mitt jobb på det bästa sätt jag kan sen får andra spekulera.

Klubbens general manager Per Svartvadet skriver så här i ett sms om det är aktuellt med några förändringar kring laget.

– Organisationen och laget jobbar med detaljer och hitta nya vägar hela tiden, och säsongens arbete fortsätter dagligen och mot framtiden.

ARTIKELN HANDLAR OM