Kan bli succédygn – final och World Cup

Foto: TT
Hörnqvist och Hagelin.
HOCKEY

PITTSBURGH. Dubbel lycka kan vänta Patric Hörnqvist och Carl Hagelin närmaste dygnet.

Natten till fredagen har de chansen att bli klara för Stanley Cup-final – och sedan kan de vakna och få veta att de blivit uttagna i World Cup-truppen.

– Det vore roligt, men är inget man tänker på just nu, säger Hörnqvist inför karriärens största match.

Pittsburgh Penguins lyckades ju vinna måste-matchen mot Tampa i måndags och tvingade därmed en sjunde, direkt avgörande rysare i Stanley Cup-slutspelets östra konferensfinal.

Den avgörs i Consol Energy Center i Pittsburgh natten till fredagen – och i potten ligger alltså en plats i Stanley Cup-finalen.

– Det är utan tvekan den största match jag spelat. Det är sånt här man drömmer om när man växer upp, säger Patric Hörnqvist.

Hoppas få plats

Men som sagt:

Fler glädjeämnen – eller tröst... – kan vänta inom kort,

På fredag presenterar Tre Kronor-ledningen de sista namnen till World Cup-truppen och såväl Hörnqvist som lagkamraten Carl Hagelin torde vara högaktuella för två av de återstående fem forwardsplatserna.

– Det vore förstås roligt, men det är inget man kan kontrollera och heller inget man tänker på just nu. Det är fullt fokus på det vi ska göra här, säger ”Bengan”.

”Hagge” instämmer.

– Det är ju roligt att nämnas i sammanhanget, men nu tänker jag bara på våra matcher här borta, säger han.

Redan uttagna

Av övriga svenskar som fortfarande är indragna i Stanley Cup-slutspelet – eller åtminstone var innan den gångna nattens slag mellan San Jose och St Louis – är Tampa-backarna Victor Hedman och Anton Strålman redan klara för World Cup, precis som St Louis-forwarden Alex Steen.

Av övriga har även Steens lagkamrat Patrik Berglund en chans, medan det vore rejäla skrällar om Carl Gunnarsson tog den sista backplatsen och blågule San Jose-hajen Melker Karlsson blev uttagen.