McPhee: "Vi ska vinna Stanley Cup"

HOCKEY

Las Vegas nya GM presenterades i natt

Foto: George McPhee

George McPhee blir Las Vegas första general manager.

I går presenterades han inför den samlade pressen och gav sina nyblivna fans någonting stort att drömma om direkt.

– Vi ska vinna Stanley Cup, säger han.

I mitten av juni blev det officiellt att Las Vegas får ett eget NHL-lag.

Trycket på säsongsbiljetter var stort och inom två dygn hade över 15 000 personer bokat säsongskort till klubbens första NHL-säsong 2017/2018, skriver Las Vegas Review Journal.

Klubbens ägare Bill Foley tog sig an sökandet i att hitta en ny general manager – och landade till slut på George McPhee, 58.

Under natten till torsdag höll han sin första presskonferens.

Imponerad av intresset

McPhee, som var general manager för Washington Capitals under 17 år, konstaterade att han redan känner hockeyvibbarna i det stora spelmeckat.

Redan på torsdag gör han sin första dag på jobbet som klubbens nya general manager och om knappt elva månader kommer laget tinga spelare till den nya franschisen.

– Jag kan inte säga att jag är jättebekant med staden men surret kring hockeylaget är ganska imponerande. Jag hoppas att vi kan få ihop ett starkt lag på isen och att folk kommer njuta av det, säger McPhee på presskonferensen.

"Folket vill ha ett eget lag"

Efter att ha fått fick sparken från Capitals 2014 har McPhee jobbat som scout åt New York Islanders och för det kanadensiska landslaget. Han berättar att den nya klubben kommer kunna "bygga ett väldigt bra lag snabbt vilket är en möjlighet som andra lag inte haft förut".

Ett av Las Vegas största spelbolag har satt ett odds på 100 gånger pengarna på att Las Vegas vinner Stanley Cup under sin första säsong – någonting som McPhee konstaterar är en rimlig målsättning.

– Folket vill ha ett eget lag och vill bli kända för andra saker än kasinogatan. Vårt uppdrag är tydligt. Vi ska bygga upp ett lag i Nevada och vi ska göra det snabbt. Vårt mål är att vinna Stanley Cup, säger McPhee.

ARTIKELN HANDLAR OM