Hockeyallsvenskan 2015/2016

Efter smällen: Det blev bara helt svart

Av: 

Linn Nordström

HOCKEY

Patrik Nilsson berättar själv om den osannolika krocken

Sportbladet träffar Tingsryds Patrik Nilsson efter den otäcka smällen.

Forwarden körde rätt in i kanten till ett öppet utvisningsbås och svimmade av i matchen mot AIK.

– Det var en brutal smäll och sen blev allt svart. Jag minns att jag hade svårt att andas, säger Patrik Nilsson.

Foto: C MORE

Det var i den sista perioden i mötet mellan AIK–Tingsryd under match två i den allsvenska finalen som det otänkbara hände. Patrik Nilsson kom i full fart på vänsterkanten och i samma sekund som dörren till utvisningsbåset öppnades för AIK:s Christian Sandberg fick Nilsson en tryckare som gjorde att han åkte rätt in i kanten.

– Jag hade ingen aning om vad som hände, det tog bara stopp. Jag svimmade av i några sekunder och när jag vaknade visste jag fortfarande inte vad som hänt. Jag tänkte, vem är så stark - det kändes som att köra in i en vägg, säger Patrik Nilsson.

”Hade svårt att andas”

Den 21-årige forwarden möter oss haltandes i lobbyn till spelarhotellet. Natten spenderades på sjukhus för en genomgång av kroppen.

– Ingenting är brutet och det känns som en lättnad. Efter smällen hade jag svårt att andas och det gjorde ont överallt så jag trodde nog att något var av. Det är en rejäl lårkaka över hela benet och sen gör det ont i höften, säger Patrik Nilsson.

Burkar du vara en olycksfågel?

– Ibland faktiskt. Detta är en väldigt konstig olycka och ingenting som jag varit med om tidigare. Det är ren otur samtidigt som alla nu har lärt sig att det är bra att hålla koll på mer än bara utvisningstiden när man öppnar till båset, säger Patrik Nilsson.

”Tar en dag i taget”

Match tre i den allsvenska finalen spelas imorgon. Tingsryd vann första mötet med 3–0 men i match nummer två utjämnade AIK när man vann med samma siffror. Patrik Nilsson kommer följa matchen från läktaren.

– Jag tar en dag i taget. Inget är ju brutet men jag har ont och det är stelt. Jag hoppas självklart att jag kan spela mer den här säsongen men jag får se hur det blir, säger Patrik Nilsson.

Forwarden ser ändå det positiva i den olyckliga situationen.

– När man tittar på klippet från matchen ser man rätt tydligt att det är tur att jag hinner upp med överkroppen precis innan jag får smällen. Om jag hade kört med huvudet rätt in in i kanten hade det kunnat bli riktigt otäckt.

Match tre spelas på Johanneshov lördag 18.45 och sänds på Cmore Sport.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan 2015/2016

Patrik Nilsson

AIK

Tingsryds AIF

Hockeyallsvenskan