”Otroligt roligt att följa dom nu”

Zetterbergs hyllning till sitt kära Timrå

SUNRISE, FLORIDA. Toppmöte i allsvenskan – då hyllar Timrås största spelare genom tiderna sin gamla klubb.

Ränderna går liksom aldrig ur.

– De har gjort väldigt mycket rätt på senare tid och det är otroligt roligt att följa dem just nu, säger Henrik Zetterberg, 36.

Det har visserligen gått fjorton år sedan han lämnade Medelpad för NHL och elva år sedan han senast gjorde en match för Timrå – lockoutsäsongen 2004/05 – men det betyder inte att Henrik Zetterbergs känslor för sin gamla klubb svalnat.

Tvärtom.

”Ungt fräscht lag”

Efter succéinledningen i allsvenskan följer ”Zäta” sitt Timrå med både stort engagemang och stora förhoppningar.

– Det gör jag verkligen! Det är skitkul att se att de börjat så otroligt bra. De förlorade ju nyligen mot Björklöven, tyvärr, men de har ett ungt, fräscht och spännande lag som imponerat stort på mig, säger Zetterberg.

Ja, medan Detroit haltat något under inledningen av säsongen i Nordamerika – även om man dock övertygande besegrade Ottawa inatt – har Timrå gjort det motsatta, och även om plumpen mot bottenkandidaten Björklöven var tung för en knapp vecka sedan slog man sedan omgående tillbaka och besegrade Vita Hästen med 3–1 hemma och vid seger med tre mål eller mer mot ligaledaren Västervik i kväll går man själv upp i topp.

”Ta in spets här och där”

Ett skönt avbräck mot de tre senaste säsongerna i allsvenskan då man som bäst blivit åtta i serien.

Har du någon förklaring till varför de plötsligt hittat rätt?

Henrik Zetterberg kliar sig i skägget och funderar en sekund. Sedan säger han:

– De har ju, som sagt, nästan börjat om som klubb. Satsat på egna killar, yngre killar, och nu börjar man skörda frukten av det. Det är så klubbarna som vill upp (från allsvenskan) måste göra för att komma upp igen, bygga med egna produkter och sedan ta in lite spets här och där. Det tycker jag att de gjort väldigt bra och jag hoppas verkligen att de går hela vägen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!