Steen hyllas efter dubbla fullträffar

HOCKEY

”Hade haft en chans på Selke Trophy”

PITTSBURGH. Alex Steen var hungrig i natt.

Följden:

Han dammade in två av målen i St. Louis 6-1-kross mot Dallas.

– Alex är en av de mest kompletta spelarna i ligan och hade haft en chans på Selke Trophy om han fått vara skadefri hela den här säsongen, berömmer coachen Ken Hitchcock.

Foto: AFP GETTY

Det blev inte mycket till drama i det tredje mötet mellan St Louis och Dallas i Scottrade Center.

Lagmaskinen Blues tände verkligen på alla cylindrar , malde effektivt ner Dallas och vann till slut med utklassningssiffrorna 6-1

– Vi har hungriga hockeyspelare i vårt omklädningsrum just nu. De vill bara ha mer och mer och mer, säger coachen Ken Hitchcock till klubbens hemsida.

Och just i natt var Alex Steen hungrigast av dem alla.

Han prickade in två av de sex målen och hade bud på mer.

– Ja, fortsätter Hitchcock, Alex var vår bäste spelare. Men han är alltid bra. Alla ser kanske inte alla små saker han gör, men vi coacher gör det och förstår att han är en av de mest kompletta spelarna i hela ligan.

– Om han bara fått vara frisk hade han haft en väldigt god chans på Selke Trophy i år (det årliga priset till NHL:s bäste defensive forward).

Finländsk målvaktsmardröm

För Dallas var kvällen mindre upplyftande och allra tyngst hade, återigen, den finländska målvaktsduon.

Den här gången startade Antti Niemi, men efter att ha släppt tre mål på tolv skott byttes han ut mot kompisen Kari Lehtonen – som omedelbartsläppte in första skottet Blues avlossade.

– Men problemet är inte målvakterna...det är vi utespelare som släpper till för många öppna chanser vid fel tillfällen. Vi har absolut förtroende för dem fortfarande, säger backen Alex Goligoski till nhl.com.

Se mer klipp och höjdpunkter på Viasatsport.se.

ARTIKELN HANDLAR OM