Få biljetter till Leksand inför avgörandet

HOCKEY

150 Leksandsupportrar har fått biljett

Inför den avgörande playoff-matchen har Modo valt att vänta med allmänhetens biljettsläpp. Det innebär att Leksand i nuläget enbart fått tillgång till 150 biljetter.

– Jag tycker det ska vara regel på tio procent för bortasupportrarna, säger Torbjörn Olsson som är ordförande i Leksand Superstars.

Foto: Leksand har skräll både en och flera gånger.

Slutspelspanelen: De går till SM-final

Efter att Leksand vunnit gårdagens match med 5-4 väntar nu en sjunde och avgörande match om den sista SHL-platsen. I morgon tar Modo emot Leksand och det avgörs vilket av lagen som spelar i SHL nästa säsong.

– Det är helt fantastiskt. Det var väl ingen som trodde att vi skulle vara här i november, eller varför inte nu senast i slutspelsserien efter matchen mot Timrå så nu är det bara positiva tongångar, säger Martin Jönslars-Eriksson som är hejaklacksledare för Leksand.

Någonting som redan nu står klart är dock att det riskerar att bli få Leksandsupportrar på matchen. Då Modo, via sin hemsida meddelat att de, i ett första biljettsläpp enbart gjort det möjligt för säsongskortsinnehavare, medlemmar och samarbetspartners att köpa biljetter.

– Det är de inte först med att göra. Stött på det mot både AIK och Djurgården tidigare och det är deras fulla rätt, på ett sätt är det väl bra att de ger sina egna medlemmar förmåner. Vi tycker tyvärr det är tråkigt. Vi får vänta till klockan sex, men de har ju rätt till att göra så det är inga konstigheter, säger Martin Jönslars-Eriksson.

"Hade kunnat sålt flera tusen"

Det innebär att Leksand i nuläget enbart fått tillgång till de 150 biljetter som bortalagen är berättigade till.

– Det är inte så mycket att säga om det. Det är så reglerna är men jag tycker det är för lite. Det är inget mot Modo utan jag tycker generellt att det är för lite, jag tycker det ska vara regel på tio procent för bortasupportrarna. Nu är regeln är 150, så det är det vi får ta. Sen får vi ju fler, om de inte tar allt och då lär det ju vara en hel del leksingar där som nyper, säger Torbjörn Olsson som är ordförande i supporterföreningen Leksand Superstars.

De 150 biljetterna som Leksand tilldelats sålde slut på blott 30 sekunder.

– Vi hade kunnat sålt flera tusen biljetter. Lite synd att inte fler leksingar får chansen att se matchen. Min familj har försökt att få tag på biljetter, men det är svårt, säger gårdagens matchhjälte Jon Knuts.

Trots att många supportrar till Dalalaget kan tvingas stanna hemma är han inte orolig.

– De leksingar som är på plats kommer att höras och de ger oss en sådan kraft. Även fast de bara har en liten tårtbit av läktaren så hörs det i hallen.

Tycker regelverket är fel

Först vid klockan 18.00 släpper Modo biljetter till allmänheten, vilket gör det möjligt för Leksandsupportar att köpa biljetter. Får de tag i biljetter väntar dock mycket jobb för Leksand Superstars.

– Man ska hinna rodda ihop med buss och allting, så det blir tajt om tid. Om det är medvetet från Modo (att släppa biljetterna först vid 18.00 reds. anm.) för att hålla bortasupportrar borta det vet jag inte, det får stå för dem. Det är bara att finna sig i det. Det är regelverket jag tycker är fel. När det är kort om tid blir det ju stressigt, jag vet att det var likadant i gamla kvalserien, säger Torbjörn Olsson.

Att klubben skulle kunna sålt långt mycket fler biljetter är Martin Jönslars-Eriksson övertygad om.

– Det är lätt att sväva iväg och säga att vi skulle kunna bli 3000-4000, det tror jag inte vi hade kunnat bli. Det är jävligt långt upp till Ö-vik och folk jobbar och såhär. Men vi har fyllt tre bussar nu och vi hade garanterat kunnat fyllt minst det dubbla tror jag.

Den avgörande matchen spelas på fredag klockan 19.30.

Slutspelspanelen: De går till SM-final

ARTIKELN HANDLAR OM