Talangens hjärnsläpp – gör mål i fel kasse

avPer Bjurman

HOCKEY

TAMPA. Patrik Laine pangade in ett nytt, snyggt mål i natt.

Dessvärre i egen kasse – och därmed avgjorde han matchen mellan Winnipeg och Edmonton. 

– Jag vet inte riktigt vad han tänkte. Han var väl sugen på att göra mål men det blev fel i bur, säger svenske backen Oscar Klefbom, som själv stänkte in sitt femte mål för säsongen, till Sportbladet efter 3-2-segern.

Det var nog dessvärre säsongens självmål finländska underbarnet Patrik Laine stod för när Edmonton pressade på i ett powerplay i mitten tredje perioden.

Mark Letestu drog på ett skott och Jets-keepern Connor Hellebuyck släppte en retur rakt ut – och där dök Laine upp, snärtade iväg ett snabbt skott och satte matchavgörande 3-2.

Åt Edmonton.

I egen kasse.

Det är oklart om den 18-årige rookien försökte rensa undan pucken eller bara högg på instinkt när han såg en tom kasse.

– Det var väldigt underligt. Jag vet inte riktigt vad han tänkte. Han var väl sugen på att göra mål men det blev fel i bur, säger svenske backen Oscar Klefbom på telefon från Alberta.

Laine satte sig tillintetgjord i båset efter den tråkiga tavlan och fick där en tröstande kram av lagkaptenen Blake Wheeler, som varit med länge och vet att det kan bli fel ibland.

”Otroligt viktigt”

Oilers, å sin sida, är tacksamma över de två poängen. 

– Ja, det var otroligt viktigt att vi kunde vinna den här matchen på hemmaplan. Vi spelade verkligen inte bra i första och andra perioden men kom tillbaka i tredje och det var starkt, fortsätter Klefbom.

Som själv fått ordentlig fart på målproduktionen. Han satte femte målet för säsongen mot Jets. Därmed delar han andraplatsen i de svenska backarnas målliga med Oliver Ekman-Larsson och Victor Hedman. Bara Erik Karlsson har gjort fler.

– Jag har inte ändrat något i mitt spel, det handlar mest om tillfälligheter. Men det är förstås väldigt roligt att se puckarna gå in, säger värmlänningen.

  Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM