Började slåss med coachen

HOCKEY

Totalt kaos efter Tysklands seger i kvartsfinalen

Semifinalen mellan Tyskland och Schweiz slutade i kaos.

Tiotalet spelare i bägge lagen började slåss och schweizaren Timo Helbling gick dessutom till attack mot en ledare i Tysklands bås.

Tyskland stod för en ny jätteskräll när de slog Schweiz i kvartsfinalen med 1-0. Men matchen slutade med väldigt tråkiga scener.

Efter en tekning i Tysklands zon med bara sekunder kvar började flera spelare att slåss efter slutsignalen. Hela Tysklands lag hoppade in på isen och även schweizarna anslöt till bråket från båset.

Krupp gick emellan

Schweizaren Timo Helbling hölls undan av ledare i Tysklands bås och blev rejält förbannad. 28-åringen försökte slita sig loss och gick sedan till attack mot en annan ledare med flera slag.

Huvudcoachen Uwe Krupp lyckades tillslut lugna ner situationen och bägge lagen kunde ställa upp för nationalsång.

Bråket blev en tråkig avslutning på en historisk tysk ishockeymatchen i Mannheim. Få räknade med hemmanationen inför VM men efter superskrällen mot USA i premiären har laget bara fortsatt att överraska och är nu klara för semifinal mot Ryssland.

Två ovana hjältar

Det var två ovana hjältar som stod i allas blickfång efter segern. 22-årige Philip Gogulla, till vardags i KHL, blev matchens ende målskytt med sitt 1-0 efter drygt 30 minuter.

Schweiz pressade hårt i slutet av matchen mot trötta, men heroiskt, kämpande tyskar.

Längst bak stod en 24-årig målvakt från inhemska Augsburger Panther som gjorde VM-premiär i turneringen. Men Dennis Endras spelade som i trans inför den galna hemmapubliken och räddade samtliga skott.

Schweiz kostade på sig att missa öppet mål och att skicka ett avslut i stolpen i den avslutande pressen för kvittering. Men Tyskland höll undan i den gungande arenan. Nu väntar semifinal mot storfavoriten Ryssland.