Eriksson förstörde Osgoods firarplaner

HOCKEY

Satte avgörandet på övertid

DETROIT. Det var kvällen när Detroit hade tänkt att fira målvakten Chris Osgoods 400:e NHL-seger.

Men Loui Eriksson förstörde festen.

Med mindre än en minut kvar av övertidsperioden satte han den avgörande 4–3-pucken på Red Wings-veteranen.

– Lite synd om Osgood kanske, men det kan man ju inte ta hänsyn till. För oss var det en väldigt skön seger, säger hjälten till Sportbladet.

Foto: Eriksson skriker ut sin glädje efter målet.

Det såg länge ut som att motiverade Red Wings-spelare skulle kunna hjälpa sin mångårige keeper – som egentligen har förlorat jobbet som förstemålis till Jimmy Howard, men fick chansen att nå en milstolpe inför hemmafansen – att ta den där 400:e segern.

De hade ledningen med både 2–0 och 3–2 och spelade i alla tidvis riktigt bra.

Men trots att de hade en hård match mot Columbus mindre än ett dygn tidigare i benen kom Dallas tillbaka vid bägge tillfällena – och sen avgjorde Loui Eriksson alltså på övertid.

– Ja, det var väldigt starkt att komma tillbaka i den här matchen. Men vi spelar väldigt bra som lag just nu, och har mycket självförtroende, säger matchhjälten när vi träffar honom efteråt.

– Det var lite synd om Osgood förstås, men det kan man inte ta hänsyn till som motståndare. För oss var det en väldigt skön seger

”Det var dags att skjuta”

Det avgörande målet beskriver den 25-årige göteborgaren – som också stod för två assists – så här, lätt flinande:

– Jag fick med mig pucken i ett tre-mot-en-läge, men det kändes som att Detroit-backen tog bort de andra två och jag tyckte ändå att jag passat så mycket att det var dags att skjuta...

Därmed säkrades en seger som befäster nederlagstippade Dallas ställning i toppen av den västra tabellen, en endaste poäng efter just Detroit.

– Och nu får vi åka hem och spela två matcher i Dallas innan juluppehållet, det känns väldigt bra, konstaterar Loui.

Bäste svensk i hemmalaget var Johan Franzén, som placerad i en nykomponerad kedja med Pavel Datsyuk och Tomas Holmström gjorde ett mål och spelade fram till ett.

– Jo, det funkade bra. Men, ah, vi skulle ha vunnit, säger ”The Mule”.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL