Svensk tränare sparkad i Ryssland

HOCKEY

5–11 blev droppen

Sverige har inte längre någon huvudtränare inom den ryska ishockeyn.

Joakim Fagervall fick i dag sparken från Perm.

5–11 mot Kristall Saratov var droppen som fick bägaren att rinna över.

– De erbjöd mig att bli assisterande tränare och det var inget jag kunde acceptera, säger han.

Foto: Joakim Fagervall har fått sparken.

Efter att Alexander Beljavskij tidigare i höstas sparkades tog Joakim Fagervall, tidigare tränare i bland annat Växjö och Björklöven, över huvudansvaret för Ferm i den ryska andraligan.

Därmed blev han den förste svensken att vara huvudtränare för ett ryskt ishockeylag.

Två målvaktsbyten

Men nu är han inte längre det. I går förlorade hans lag med hela 5–11 mot Kristall Saratov i en märklig match där Fagervall bytte målvakt två gånger.

– Någonting var uppenbart fel under gårdagen och jag hade en olustig känsla i kroppen och fjärilar i magen och de besannades ju tyvärr på matchen. Jag har fortfarande ingen aning vad som hände, säger Fagervall till Västerbottens Folkblad.

Vicepresidenten tog över

Efter matchen fick 42-åringen sitta i ett långt krismöte med klubbledningen. I dag fick han beskedet att han inte får fortsätta som lagets förstetränare.

– Vicepresidenten kom in före träningen och sa att han numera var huvudtränare och att jag skulle vara assisterande åt honom. Men jag sa ifrån direkt att det var inget jag var intresserad av, säger Fagervall, som inte var redo på att få sparken.

– Jag kan ändå inte vara missnöjd. Vi har tagit poäng i elva av 17 matcher och vunnit tio så det är klart jag blev överraskad.