Axelsson återvänder efter tio år

avSimon Norberg

Han lämnade Karlstad och Färjestad för att flytta hem till Stockholm.

Nu är Dick Axelsson klar för en återkomst i Djurgården.

– När jag fick frågan om att komma till ett topplag i SHL så var det skönt, säger Dick Axelsson.

Dick Axelsson gjorde sig ett namn i SHL och Djurgården 2007 och spelade även säsongen efter i klubben (Under säsongen blev han utlånad till Färjestad) innan han sedan lämnade för Detroit Red Wings farmarlag, Grand Rapids Griffins i AHL.

Förra säsongen kom Dick Axelsson sexa i SHL:s poängliga med totalt 45 poäng på 48 matcher i Färjestad. Dessutom blev spel i OS och Tre Kronor.

Bestämt sig för Stockholm

Trots succén i Färjestad valde den 31-åriga stjärnan att lämna Karlstad för att flytta hem till Stockholm igen, efter tio år på vift.

Sportbladet har tidigare avslöjat att både AIK och Djurgården visat intresse för honom.

– Det har inte hänt så jättemycket på klubbfronten. Jag har en dialog, men inget är påskrivet. Jag har bestämt mig för att bo och leva i Stockholm, sa Axelsson i en intervju förra veckan.

Kontraktet på ett år

Nu står det klart att han fortsätter sin karriär i Djurgården.

– Jag känner Robert Ohlsson sedan tidigare och när Jocke (Joakim Eriksson, strategisk sportchef i Djurgården) och ”Robban” la fram sitt så kändes det som en perfekt utmaning. Må bra och spela bra. Tittar man på Djurgårdens förra säsong så var det en bra säsong. När jag fick frågan om att komma till ett topplag i SHL så var det skönt, säger Dick Axelsson till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet på ett år och sportchef Joakim Eriksson är nöjd med sin senaste rekrytering.

– När Dick har passion, lust och motivation är han i mina ögon en av SHL:s fem bästa offensivt produktiva forwards. I de diskussioner vi haft med Dick har han själv också väldigt tydligt uttryckt lust, passion och motivation till DIF nästkommande säsong. Dick har ett artisteri i sitt spel som få andra spelare i SHL har, säger Joakim Eriksson.

Sedan tidigare har Djurgården bland annat värvat Jacob Josefson.

ARTIKELN HANDLAR OM