Bekräftat: Brynäs förlänger med tränarduon

avOscar Rickstrand

Magnus Sundquist stannar i Brynäs.

Klubben har förlängt huvudtränarens kontrakt med 2+1 år.

– Riktigt skönt att ha kommit fram till en lösning, säger Sundquist till Sportbladet.

Magnus Sundquist värvades som assisterande tränare inför säsongen, men efter 15 matcher, då Tommy Sjödin sparkades, fick han ta över som tillfällig huvudtränare.

I slutet av januari, mitt i en pågående formsvacka, kunde Sportbladet avslöja att Brynäs ville förlänga kontraktet med Sundquist.

Och nu är det bekräftat. Brynäs bekräftar i ett pressmeddelande att 52-åringen har skrivit på för 2+1 år.

— Det känns jättebra. Från att jag tog över, fram tills nu, har vi haft en otroligt bra nivå på samtalet. Och nu är det riktigt skönt att ha kommit fram till en lösning, säger Sundquist till Sportbladet.

När fick du beskedet?

– Det var för ett tag sedan. De sa att de ville ha kvar mig och vi pratade en del om det under breaket. Men det har inte direkt varit några förhandlingar, utan det har flutit på bra.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Fler rekryteringar på gång

Även Mikael Holmqvist, assisterande tränare, har förlängt sitt kontrakt. Han kritade på för tre år.

Enligt Sportbladets uppgifter talar mycket för att klubben kommer göra ytterligare rekryteringar inom kort.

I morse stod det klart att Brynäs-ikonen Michael Sundlöv slutar i Modo. Sundlöv har tidigare varit general manager i Gävle-klubben under tio säsonger och nu ska han alltså vara huvudspåret i Brynäs jakt på en ny sportchef.

Tidigare i januari avslöjade Sportbladet också att Ove Molin är aktuell för en återkomst i ledarstaben. Molin, som har gjort 18 säsonger i klubben, fick sparken från Brynäs 2015. Nu sägs en comeback vara nära och det ska handla om ett så kallat delat ledarskap mellan Sundquist och Molin, nu tränare i Karlskrona i hockeyallsvenskan.

Sundquist kommenterar de potentiella tillskotten:

– Jag vet att det är prat om det. Om det är i båset eller någon annanstans vet jag inte. Men det är ingenting som det skriks om. Det finns bra resurser och bra folk här för att ta Brynäs framåt.

Brynäs ligger på tionde plats i SHL.

ARTIKELN HANDLAR OM