Malmö-sonen Ludvig Larsson matchhjälte för Rögle i Skånederbyt

ÄNGELHOLM. Det var ett kokande Skånederby när Rögle spelade sin första hemmamatch för säsongen.

Matchhjälte blev Malmö-sonen Ludvig Larsson som gjorde det avgörande målet för Rögle.

Det var hans första SHL-mål i den sjunde matchen efter ha kommit från Mora den här säsongen.

Ludvig Larsson framför mål styrde in ett backskott från Samuel Johannesson framför den gröna väggen på kortsidan. Arenan exploderade och han skrek ut sin glädje mot den proppfulla ståplatsklacken.

Rögle har återtagit kungakronan i Skåne. Seger efter att ha förlorat de tre sista derbyna mot Malmö förra säsongen och gick om i tabellen.

– Det var ganska bra tajming på det målet när moderklubben är Malmö. Det var extra skönt att få göra mål mot Malmö när jag nu är i Rögle. Jag har haft några bra lägen där jag inte fått in pucken, det är skönt att få lite självförtroende igen. Det var riktigt häftigt där ute i dag, säger Ludvig Larsson.

”Sådant jäkla glädjerus”

Anton Bengtsson gav Rögle ledningen. På en långpassning från Ryan McKiernan tryckte Anton Bengtsson upp ett handledsskott i kryset.

– Herregud, publiken gav gåshud ända upp i nacken. Det kändes som taket lyfte vid målen, det var magiskt. Det gick att föreställa sig att det skulle vara sådan här tryck. Fan vad man har saknat det. jag kommer inte ihåg vad som hände vid målet, det var sådant jäkla glädjerus och sådant jäkla tryck här inne. Helt fantastiskt, säger Anton Bengtsson.

”Som slutspelshockey”

Det var grinigt och mycket känslor efter varje avblåsning ute på isen. Det smällde hela tiden i sargerna under spelet.

– Det var som ett derby brukar vara. Det var bra fart, svängigt och fantastisk stämning. Det blir högre tempo och mer känslor med publik, det är så här hockey ska vara. Det var slutspelshockey i dag, säger Anton Bengtsson.

Lance Bouma kvitterade för Malmö genom att stöta in pucken när den låg bakom Christoffer Rifalk, Backskottet kom från Markus Lauridsen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!