”Henke” bjöd Rangers på Super Bowl-party

HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist har bjudit hem lagkamraterna i New York Rangers på Super Bowl-party i natt.

Och eftersom de lyckades slå Calgary timmarna innan showen i Houston lär det bli en trevlig tillställning.

– Ja, jag sa åt killarna att det var viktig att vi vann den här matchen så jag inte håller på och slår sönder saker när de kommer på besök, säger han med ett skratt till Sportbladet efter 4–3-segern mot Calgary.

Foto: Henrik Brunnsgård

Eftersom Super Bowl är största sporthändelsen under hela det amerikanska kalenderåret såg NHL till att hålla söndagens schema tunt.

Bara tre matinéer avgjordes – i god tid innan den stora duellen mellan New England Patriots och Atlanta Falcons i Houston.

En stod mellan New York Rangers och Calgary Flames på Madison Square Garden och hemmalaget vann alltså med uddamålet.

Det var väldigt bra för stämningen på det Super Bowl-party svenske målvaktsstjärnan Henrik Lundqvist planerat under kvällen.

– Ja, större delen av laget kommer över på middag och nu blir det skönt att bara koppla av och titta på fotboll, säger han när vi träffar honom i omklädningsrummet.

– Men jag sa också åt killarna att det var viktig att vi vann den här matchen så jag inte håller på och slår sönder saker när de kommer på besök, he he.

Backlund skapade dramatik

Friden var dock inte säkrad förrän slutsignalen gick.

Det kändes visserligen som att Jesper Fast avgjorde tillställningen när han i mitten av tredje fick pucken precis framför Flames-kassen och pangade in 4-2, men bara ett par minuter senare kunde Mikael Backlund utnyttja ett gravt misstag av hemmabacken Dan Girardi och avlossade ett kvickt skott som unge Matthew Tkachuk kunde styra in.

Sedan blev det intensiv jakt på kvittering, men Lundqvist och Rangers stod emot.

– Väldigt skönt. Vi har inte varit så bra hemma och vi vill väldigt gärna göra våra fans glada. Så det var en stor och viktig seger för oss, säger lättade festarrangören Lundqvist.

Jesper Fast kan å sin sida titulera sig matchhjälte, för hans mål blev ju helt avgörande.

– Jag gör inte så många mål så det var verkligen kul, särskilt när det blev så viktigt, säger han.


I Washington befäste Capitals sin serieledning med en övertygande 5-0-seger mot LA Kings.

Marcus Johansson stod för både mål – sitt sextonde för säsongen – och assist, och även Nicklas Bäckström spelade fram till ett mål. Varmed han knappade in på Connor McDavid i toppen av assistligan.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se