Alsenfelt: ”Ska prata med min agent...”

Foto: MAGNUS LEJHALL, BILDBYRÅN
HOCKEY

KARLSKRONA. Han hyllar sig själv, är på väg mot svenskt rekord – och förhandlar med Malmö om nytt kontrakt.

Samtidigt öppnar succémålvakten Oscar Alsenfelt, 29, för spel utomlands.

– Jag ska prata med min agent i nästa vecka, säger han till Sportbladet.

Säsongen 2003/04 höll Fredrik Norrena nio nollor för Linköping. Ingen annan målvakt har hållit så många nollor i den svenska högstaserien.

Men nu är Oscar Alsenfelt på god väg. 29-åringen storspelade när Malmö besegrade Karlskrona med 2–0 på bortaplan – och har nu hållit sju nollor den här säsongen.

– Det låter kanske dumt när jag har hållit sju, men jag tycker att det är så jävla svårt att hålla nollan. Det är svårt att känna att jag är nära även om det ”bara” är tre kvar. Hade du sagt att jag skulle hålla tre nollor inför säsongen hade det känts omöjligt. Så det känns fortfarande långt borta, säger Alsenfelt.

”Frun säger...”

Sen tillägger han:

– Min fru säger att jag ska kaxa upp mig och gå för det, men jag vet inte… Jag bryr mig inte jättemycket faktiskt.

Efter insatsen mot Karlskrona ger Alsenfelt sig själv högsta möjliga betyg:

– Släpper man inte in ett enda mål får man ge sig själv toppbetyg, tycker jag.

I fjol hade han en skadedrabbad säsong, men i år radar han upp stormatch efter stormatch. Med ett utgående kontrakt spekuleras det kring en flytt i sommar.

– Jag är rätt öppen till nästa säsong. Jag har en situation utanför hockeyn där jag egentligen kan göra vad jag vill. Jag har sagt till min agent att jag inte vill säga för mycket vad jag vill, jag vill se vad som finns att välja på, säger han och tillägger:

– Jag vet inte mer än att jag ska prata med min agent för första gången i nästa vecka.

Lockar spel utomlands?

– Både ja och nej. Jag är inte den som vill dit till vilket pris som helst, men jag kan verkligen tänka mig det om det är rätt läge.

Vet du om det finns utländskt intresse?

– Jag tror inte att det har funnit någonting hittills. Men som sagt: det ska man nog fråga min agent.

Tror du att det finns intresse?

– Inte nu, men kanske sen. Det är vad jag tror.

Förhandlar om nytt kontrakt

Malmö har Cristopher Nihlstorp på kontrakt samtidigt som Panterns succémålvakt Tex Williamsson uppges vara nära klubben inför nästa säsong. Men enligt uppgifter till Sportbladet har Alsenfelt och hans agent inlett förhandlingar med Malmö om ett nytt kontrakt.

– Det är ni som har sagt det till mig. Jag vet bara att jag ska prata med min agent i nästa vecka. Patrik (Sylvegård, sportchef) och jag har pratat lite och han har sagt att han är intresserad, så vad jag har förstått pratar dem. Men jag vet inte hur långt de har kommit, säger Alsenfelt.

Är Malmö ett alternativ?

– Ja, det är klart. Malmö är Malmö, jag och min familj är därifrån och jag har en jättebra relation med Patrik. Malmö är alltid ett håll jag tittar åt om de är intresserade, säger Alsenfelt.