Här är Sveriges trupp till hockey-VM

Laget spikat – flera NHL-spelare med

Johan Garpenlöv har tillkännagivit truppen till hockey-VM.

Nio spelare ansluter till truppen, utöver de som spelat veckans matcher i Tjeckien.

Däribland fem spelare från NHL.

Tre Kronor har spelat tre matcher som genrep inför VM. Med de genomförda åkte truppen till Riga, för att sätta sig i karantän innan mästerskapet drar igång.

Men innan dess har ett flertal spelare lämnat truppen. Både William Eklund, och Anton Wedin tvingades lämna på grund av skador, samt Emil Sylvegård och Philip Holm, med flera skickades hem efter mästerskapsgenrepet.

Nu står det klart vilka som ansluter i Riga. En duo från de svenska mästarna, Växjö Lakers, i form av Viktor Fasth, och debuterande Pontus Holmberg tar plats i VM-truppen.

Fem NHL-spelare

Dessutom ansluter fem NHL-spelare, närmare bestämt Victor Olofsson, Isac Lundeström, Rickard Rakell, Adrian Kempe och Marcus Sörensen. Dessutom gör Henrik Tömmernäs och Carl Klingberg, som båda spelar i Schweiz till vardags, Tre Kronor sällskap under mästerskapet.

– Det känns som vi har ett bra lag, vi har 20 debutanter. Åtta stycken som har VM-erfarenhet, vi ser det som en positiv sak men vi får se i slutändan hur det blir, säger Johan Garpenlöv på dagens pressträff, enligt Expressen.

Han menar också att fler NHL-spelare har tackat nej än i vanliga fall, på grund av pandemin. Det gäller Oliver Ekman-Larsson, John Klingberg, Jesper Bratt, Andreas Johnsson, Mika Zibanejad, Oskar Lindblom, Erik Karlsson och Rasmus Dahlin.

Hockey-VM inleds på fredag, men för Sverige dröjer det till på lördag innan premiären går av stapeln. Då ställs Tre Kronor mot Danmark.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!