Troja tog tung seger i Smålandsderbyt

Publicerad 2021-04-06

Troja/Ljungby pustade, frustade och gjorde allt för att blåsa iväg Vimmerby.

Och till sist lyckades den rödklädda offensiven utmanövrera gästernas kompakta försvarsspel – och lösa en matchpuck i Hockeyettans heta Smålandsderbyt.

– Jag tycker ändå vi har matchen ganska kraftigt och får väl igen det lite retroaktivt i tredje, konstaterar Trojas tränare Roger Forsberg till Sportbladet.

Se hela slutspelet i Hockeyettan med Sportbladet plus

Vimmerby kom ut hårt direkt från nedsläpp och lyckades blixtra till tidigt.

Med vacker passningssynergi slog Oskar Lindgren en öppnande breakout-passning till Anton Carlsson som i nästa skede hittade Jonas Nyman för dennes första mål i slutspelet och Troja fick en tidig uppförsbacke.

Därefter tjatade gästerna åt försvarsleden, fast beslutna att inte släppa in de rödklädda i matchen.

Men ett misstag räckte.

Efter att Christian Lindberg fått åka och sätta sig efter att ha skickat pucken över sarg slog Jesper Emanuelsson till i powerplay och 1–1 var ett faktum.

Vad som följde var en lavinartad offensiv från hemmalaget som sökte ett ledningsmål från alla håll och kanter och ett Vimmerby som vägrade och vägrade att vika ner sig.

”Är kraftigt framåtlutade”

Men till slut blev urkraften Troja för mycket.

Med drygt fem minuter kvar fick Victor Romfors in en kanonträff för ett utlösande 2–1.

Vimmerby gjorde ett tappert försök att få till en kvittering men fick istället se 3–1 glida in i öppen kasse och får nu ställa om inför retur på hemmaplan på fredag.

– Det var en tät match absolut, en bra hockeymatch rakt av mellan två väldigt bra division ett-lag, säger Forsberg.

Vad är skillnaden mellan er och Vimmerby idag?

– Den är inte stor om man säger så. Vi är kraftigt framåtlutade och spelförande med mycket tid i deras zon i de två första perioderna men har lite bekymmer att luckra upp deras defensiv. Sen blir det en fin linje att inte ge bort puckar i fel lägen för Vimmerby är ett extremt bra omvändningslag.

Victor Romfors.