Fansen firade finalplatsen med kravaller

Publicerad 2021-06-25

NEW YORK. Montreal firade hockeylaget Canadiens avancemang till första Stanley Cup-finalen på 28 år i natt – med kravaller.

Polisbilar vältes, skräp sattes i brand, tårgas användes för att skingra folkmassor på gatorna.

– Vi har varit förberedda på detta sedan segern i femte semifinalen, säger en talesman för Montreal-polisen.

På grund av pandemin råder fortfarande restriktioner i provinsen Quebec, så bara 3500 fans släpptes in i väldiga Bell Centre för att se nattens, som det skulle visa sig, avgörande semifinal mellan Montreal Canadiens och Vegas Golden Knights.

Men det hindrade inte många fler tusen från att samlas utanför arenan och när finländaren Artturi Lehkonen avgjorde matchen på övertid och skickade Canadiens till första Stanley Cup-finalen sedan 1993 exploderade hela den fransk-kanadensiska metropolen i extas och firandet spårade på sina håll snabbt ur.

”Måste skingras”

En polisbil i närheten av Bell Centre vältes och demolerades av en mobb som polisen såg sig nödgad att använda tårgas för att skingra – och senare kom rapporter om att firande supportrar både slängde ölburkar och sten mot kravallpolis och försökte tända eld på skräp och lösa föremål.

– Vi har varit förberedda på detta sedan Canadiens vann femte matchen i semifinalen, säger en talesman för Montreal-polisen till lokala tv-stationen CTV.

– Just nu griper vi ingen, vi vill bara se till att vissa grupperingar ute på stan skingras.

Samtidigt hölls de 3 500 biljettinnehavarna kvar inne i Bell Centre.

– Polisen rekommenderar alla att vänta tills det är säkert att gå ut, så låt oss stanna och jubla och ha trevligt, sa ägaren Geoff Molson i speaker-systemet.

Fansen hölls kvar inne i Bells Centre.

Följ ämnen i artikeln