Stanley Cup

Vegas vände och vann inför fullsatta läktare

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

LAS VEGAS. Det GÅR att slå Colorado Avalanche i årets Stanley Cup-slutspel.

Vegas Golden Knights lyckades efter en mäktig vändning inför 18 000 besinningslösa fans hemma på Strippen i natt.

– Det var roligaste matchen att spela på över ett år och det känns såklart fruktansvärt skönt att vi undviker att hamna i 0-3-underläge, säger målskytten William Karlsson till Sportbladet efter 3-2-segern. 

Långt in i slutperioden såg det ut som att det inte skulle hjälpa att riddarna från Nevada-öknen hade makalöst stöd från fansen i den första utsålda NHL-arenan för säsongen, att de långa stunder anföll konstant och avlossade mer än dubbelt så många skott på mål än motståndarna – eller att William Karlsson spräckte den suveräne Philipp Grubauers nolla med ett litet konststycke till mål i början av andra perioden.

Omöjliga Avalanche hade ändå ledningen med 2-1 – efter mål av Carl Söderberg och finländske fantomen Mikko Rantanen, vars poängsvit i slutspelet nu sträcker sig över 17 matcher i rad.

Vände blixtsnabbt

Men till slut vände det - abrupt.

Med drygt fem minuter kvar lyckades Jonathan Marchessault kvittera – genom att helt fräckt valla in pucken via Grubauers rygg. Och bara 45 sekunder senare styrde Max Pacioretty in avgörande 3-2 också. Varpå T-Mobile Arena exploderade i ett jubel som straffade allt annat någon upplevt i en nordamerikansk hockeyhall på flera år.

– Ja, det var ett otroligt tryck. Jag har inte spelat en roligare match på över ett år, säger just ”Wild Bill” Karlsson när vi talar med honom efteråt.

– Jag tycker vi gjorde en bra match också, vi gav aldrig upp. Det kändes tungt när de fick in sitt powerplay-mål i början av tredje men det var jäkligt starkt av oss att fortsätta slita och lyckas få till den där vändningen 

”Fruktansvärt skönt”

Med segern undvek Knights att hamna i hopplöst 0-3-underläge och kan istället satsa på att kvittera serien i nästa hemmamatch - natten till måndag.

– Det känns såklart fruktansvärt skönt, det hade varit tufft om vi förlorat igen, fortsätter William.

– Nu ska vi försöka utjämna också, det hade varit väldigt bra. Så vi njuter av det här i några timmar ikväll, sedan är det bara att ladda om.

Gabriel Landeskog hade en assist i nattens match.

Mark Stone.

Foto: John Locher / TT NYHETSBYRÅN
Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: ”Det GÅR alltså att besegra Colorado”

Carey Price hjälte för Montreal: ”Jag har roligt”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Stanley Cup

NHL

Vegas Golden Knights

William Karlsson