Mattias Janmark

Mattias Janmark om trejden: ”Kunde inte slutat bättre”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Mattias Janmark drog en jackpot i Las Vegas under NHL:s deadline-race.

– Jag hade på känn att jag skulle bli bortbytt och det kunde inte ha blivit till en bättre klubb än Golden Knights, säger han till Sportbladet.

Den 28-årige stockholmaren räkandes som hetaste trejd-objektet av alla när måndagens deadline-race började och mycket riktigt:

En dryg timme innan NHL stängde transferfönstret kom beskedet att Chicago Blackhawks trejdat honom till Vegas Golden Knights – via San Jose Sharks, i utbyte mot andraval, tredjeval och femteval i draften.

Inte Mattias emot, visar det sig.

– Jag har trivts väldigt bra här i Chicago också, men jag hade på känn att jag skulle bli bortbytt, det har ju pratats om det ett tag, och då kunde inte slutat på bättre sätt. Det ska bli otroligt kul att komma till Vegas, säger han när vi når honom mitt i flyttbestyren.

– Dels har jag bara hört bra saker om staden och klubben och killarna. Dels får jag en ny chans att slåss om Stanley Cup. Efter några år i ligan förstår man ju hur sällsynt det är.

”Lite hektiskt just nu”

”Jana” – som efter fem år i Dallas skrev på för Chicago som ”free agent” inför den här säsongen – befinner sig just nu på bortaresa med Hawks, men hoppas kunna ansluta med gamle bekantingen William Karlsson och övriga riddare inom kort.

– Det är lite hektiskt just nu, men jag hoppas kunna flyga tillbaka till Chicago och plocka ihop lite grejor och sedan ta mig till Los Angeles, där Vegas befinner sig, om något dygn. Jag ser verkligen fram emot det.

Smålustig kuriosa:

Av alla svenskar Chicago knöt till sig inför årets säsong återstår nu ingen. 

Även Carl Söderberg trejdades ju under måndagen, tillbaka till Colorado – och redan förra veckan skickades Lucas Wallmark till Florida, med namnen Lucas Carlsson.

Mattias Janmark trejdas från Chicago Blackhawks till Vegas Golden Knights.

Foto: Paul Sancya / TT NYHETSBYRÅN
Publisert:

LÄS VIDARE

Janmark bortbytt till topplag i NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Mattias Janmark

Chicago Blackhawks

Vegas Golden Knights

NHL