Brynäs - HV71: SHL-kval 2021

Patrik Berglund är redo för spel i Brynäs

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

Brynäs ser ut att kunna få tillbaka viktiga spelare, medan de förlorar en annan.

Patrik ”Bulan” Berglund har genomfört två träningar och är med på bussen till Jönköping.

– Det är svårt att veta var han står innan han är i matchspel, säger huvudcoachen Josef Boumedienne.

Patrik ”Bulan” Berglund har varit sjuk i coronaviruset och hittills inte varit med i kvalmatcherna mot HV71. Det 32-årige prestigevärvningen har missat de sju senaste matcherna och inte spelat sedan den 18 mars.

Nu har han varit på is och tränat både tisdag och onsdag. När laget satte sig på bussen till Jönköping efter onsdagsträningen var han med på bussen och han ska också vara med på morgonvärmningen på torsdagsförmiddagen.

– Han har varit borta i ungefär i tre veckor för covid-19 och då känns det inte jättelätt att börja träna igen. Alla reagerar olika på den här sjukdomen, men det är klart att det är jobbigt att aktivera sig fysiskt när man har varit sängliggande så länge, säger Josef Boumedienne.

”Extremt begåvad”

Är han i tillräcklig form för att vara med fullt ut i torsdagskvällens match?

– Det återstår att se, det är tid kvar innan det är match. Det är svårt att se var han står innan han är i matchspel. Det jag kan säga är att han är extremt begåvad som spelare som kan hantera tuffa situationer på isen. Jag ser det fortfarande som att det är dag för dag.

Ett alternativ skulle kunna vara att använda den fysiskt stark forwarden i begränsad speltid. Till exempel framför mål i powerplay.

– Jag tänker inte avslöja något om våra tankar kring line up dagen innan. Vi får se hur det ser ut närmare inpå, säger Josef Boumedienne.

Veteranforwarden hemma

Sportbladet kunde avslöja direkt efter måndagens match i Gävle att Patrik ”Bulan” Berglund skulle komma tillbaka i träning inför den kommande matchen.

Med till Jönköping är också rutinerade defensiva backen Niclas Andersén som har kunnat träna för fullt igen efter skada. Forwardstalangen Noel Gunler är också spelklar efter två matchers avstäng på grund av crosscheckingen på Emil Andrae i första matchen.

När flera spelare är tillbaka får forwardsveteranen Nicklas Danielsson stanna hemma och återhämta sig från sina tidigare skadeproblem.

Sex gånger 2–1

Brynäs leder matchserien i bäst av sju med 2–1 i matcher. De sex senaste matcherna mellan lagen har slutat 2–1 till något av lagen, senast var det HV71 som vann med 2–1 .

– Det är extremt konstigt att det kan bli så, det är ett bevis på att det är två jämna lag som är tajta defensivt och har två bra målvakter. Det är heller ingen svår gissning att det i vårt läge är svårt att vara så avslappnad i målskyttet, det laget som lyckas ta vara på chanserna bäst vinner, säger Josef Boumedienne.

Offrar sig för spelarna

Efter att Josef Boumedienne och Nils Ekman tog över efter Peter Andersson och Viktor Stråhle inför kvalet under uppmärksammade former kom första förlusten i tredje matchen.

– Spelarna är fortsatt fokuserade och alla förstår att det här är en process. Ingen hade trott att det skulle bli fyra raka åt något håll, utan att det ska bli extremt tajta matcher. Det gäller att både inte bli för glada och inte gräva ner sig, säger Josef Boumedienne.

Efter fredagens match i Jönköping lät Josef Boumedienne och Nils Ekman spelarna få sova en extra timme på det intilliggande hotellet för att själva gå upp och packa deras trunkar inför hemresan.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

LEIFBY: Knack, knack. Vem där? Ödet.

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs - HV71: SHL-kval 2021

Patrik Berglund

SHL Svenska hockeyligan

Brynäs IF

Niclas Andersén

Nicklas Danielsson

Josef Boumedienne