Hans Wallson och Daniel Rahimi har polisanmält dödshot

Hans Wallson.
Hans Wallson.

Björklövens tränare Hans Wallson och Daniel Rahimi har båda polisanmält dödshot efter den andra hockeyallsvenska finalen.

– Ingen förtjänar det här, det har spårat ur fullständigt, säger Hans Wallson.

En våt filt har lagts över den hockeyallsvenska finalen under tisdagen.

I spåren efter Timrås 7–0-seger stängdes både Daniel Rahimi och Alexander Hellström av i fyra respektive tre matcher för vårdslösa tacklingar på Sebastian Hartmann och Hugo Reinhardt. Under kvällen kom sedan beskedet att match nummer tre ställs in tills vidare på grund av ett misstänkt covid-utbrott i Björklöven.

Men som om inte det vore illa nog har Björklövens tränare Hans Wallson och avstängde lagkaptenen Daniel Rahimi i dag tillsammans med klubbens tvingats polisanmäla dödshot efter gårdagens match.

Daniel Rahimi.
Daniel Rahimi.

”Jävligt förbannad”

I ett foruminlägg har användare direkt pekat ut Wallson som ansvarig för de fula tacklingarna i måndagens match och fortsatt med att uttala hot mot tränaren, något som Kuriren var först att rapportera.

– Det är kraftiga hot som jag fick ta del av i morse när jag vaknade. Det är polissak nu och det pågår en utredning, säger Wallson till Sportbladet.

Du har varit med länge, har du varit med om det här tidigare?

– Nej, det är första och förhoppningsvis sista gången i mitt liv. Ingen förtjänar sånt här, det har spårat ur fullständigt. 

Hans Wallson vill inte kommentera om han får extra skydd i samband med resterande del av finalspelet. Men han är tydlig med att hoten påverkat honom och hans familj.

– Det är inte bara en person som drabbas av det här, jag har en son. Det är inte okej. Det gör mig jävligt förbannad, säger Hans Wallson.

Daniel Rahimi har bekräftat för Sportbladet att en utredning pågår men har avböjt att kommentera polisärendet ytterligare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!